[صفحه اصلی ]     [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار و تابستان 1375 ) ::
برگشت به فهرست نشریات جلد 3 شماره 2 صفحات 0-0
بررسی اثر مصرف چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم بیماران هیپرکلسترولمیک
فروغ اعظم طالبان ، محسن تقی زاده ، ناصر ولائی
دانشیار دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذائی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (88 مشاهده)

این پژوهش به منظور بررسی اثر مصرف فیبر چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم 18 مرد و 11 زن مبتلا به هیپرکلسترولمی با میانگین سنی 7/5± 2/50 سال انجام گرفت. این افراد به بیماری دیگری (بویژه دیابت) مبتلا نبودند. روش تحقیق تجربی متقاطع (Cross over) بود که طی 10 هفته و در سه مرحله اجرا گردید.

         در مرحله اول 13 بیمار روزانه 20 گرم فیبر چغندر قند همراه با 80 گرم آرد گندم به صورت نان به مدت چهار هفته دریافت نمودند. در همین مدت 16 بیمار دیگر روزانه 100 گرم آرد گندم به صورت نان مصرف می کردند. در مرحله دوم (مرحله استراحت) همگی بیماران دو هفته از رژیم غذایی پیش از بررسی پیروی نمودند. در مرحله سوم جای دو گروه تعویض گردید و به بیمارانی که در مرحله نخست نان گندم مصرف کرده بودند نان حاوی الیاف چغندرقند و به گروه دیگر نان گندم به مدت چهار هفته داده شد. میزان کلسترول تام ، تری گلیسرید ، کلسترول HDL- و کسترول -LDL بیماران پیش از بررسی و سپس هر دو هفته یک بار  تا پایان پژوهش اندازه گیری شد. یافته های بدست آمده براساس آزمون T-test و Paired T-Test محاسبه و مقایسه گردید.

         طی این مطالعه میزان کلسترول تام سرم پس از دو و چهار هفته مصرف فیبر چغندرقند به ترتیب 8% (01/0P<) و 5/12% (005/0P<) و سطح کلسترول LDL بترتیب 4/9% (05/0P<) و 7/15% (005/0P<) کاهش یافت .تأثیر فیبر چغندرقند بر کاهش نسبت کلسترول تام به کلسترول HDL پس از دو هفته 6/10% (05/0P<) و در پایان هفته چهارم 17% (005/0P<)بود. تأثیر مصرف الیاف چغندر قند بر مقدار کلسترول HDL و تری گلسیرید سرم در این بررسی اندک است. همچنین تغییرات فراسنج های یاد شده تحت تأثیر نان گندم نیز ناچیز می باشد.

واژه‌های کلیدی: افزایش کلسترول خون / فیبر چغندرقند/ لیپیدها – خون
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taleban F A, Taghizadeh M, Valaei N. The Effect of Beet Fiber on Serum Lipids of Hypercholesterolemic. Sci J Hamadan Univ Med Sci . 1996; 3 (2) :0-0
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1084-fa.html
طالبان فروغ اعظم، تقی زاده محسن، ولائی ناصر. بررسی اثر مصرف چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم بیماران هیپرکلسترولمیک . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان. 1375; 3 (2) :0-0
برگشت به فهرست نشریات دوره 3، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار و تابستان 1375 )
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان Scientific Journal of Hamadan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 781 queries by AWT YEKTAWEB 3185