[صفحه اصلی ]     [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: ::
برگشت به فهرست نشریات برگشت به فهرست مقالات
بررسی ارتباط سطح استرین حرارتی و میزان دهیدراسیون در کارگران کارخانه قند
مهندس سمیه بلقن آبادی ، مهندس مهدی پور
مربی دانشکده علوم پزشکی نیشابور ، s_bolghanabadi@hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (2 مشاهده)

مقدمه: هنگام انجام فعالیت فیزیکی در محیط های گرم، تعریق همراه تبخیر مهمترین پاسخ فیزیولوژیک بدن، افزایش می یابد که می تواند منجر به دهیدراسیون شود. کمبود آب می تواند در دراز مدت اثرات نامطلوبی بر اندام های حیاتی بدن بگذارد. هدف از این مطالعه تعیین استرس گرمایی و بررسی وضعیت دهیدراسیون در کارگران شاغل در محیط های گرم بود.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی 90 نفر از کارکنان شاغل در کارخانه قند که در مواجهه با گرما بودند بصورت تصادفی انتخاب شدند. ضربان قلب و دمای دهانی با استفاده از ضربان سنج قلب و دماسنج دهانی سنجیده شد، شاخص WBGT و پرسشنامه HSSI تکمیل، وضعیت دهیدراسیون توسط رفلکتومتر سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آمارtest  t-و paired t-test و  chi-square توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: میزان تنش گرمایی شاغلین بر مبنای شاخص WBGT، در 44/5 موارد از حد مجاز توصیه شده (27/5) بالاتر شد، بر اساس حدود توصیه شده دهیدراسیون، 8/5 درصد افراد درجاتی از کم آبی و حدود 4/63 درصد آنها کاملا دچار دهیدراسیون و 28 درصد افراد از کل افراد دچار دهیدراسیون شدید هستند. میانگین وزن مخصوص ادرار با رفلکتومتر   0/043±1/025 بود. بین دمای زیرزبانی، ضربان قلب با وزن مخصوص ادرار،  شاخص تنش گرمایی و استرین گرمایی رابطه معنی دار وجود دارد(0/05 > P).

واژه‌های کلیدی: شاخص WBGT، شاخص HSSI، دانسیته ادراری، دهیدراسیون، محیط کاری گرم
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

bolghanabadi S, pour M. The Relation between Heat strain and hydration status among. 3. 2017; 3 (3) :0-0
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-242-fa.html
بلقن آبادی سمیه، پور مهدی. بررسی ارتباط سطح استرین حرارتی و میزان دهیدراسیون در کارگران کارخانه قند. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1395; 3 (3) :0-0
برگشت به فهرست نشریات برگشت به فهرست مقالات
مجله مهندسی بهداشت حرفه ای Journal of Occupational Hygiene Engineering
Persian site map - English site map - Created in 0.046 seconds with 785 queries by yektaweb 3286