ارگونومی، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۵۷-۶۶

عنوان فارسی بررسی اثر نوع موزیک و تراز فشار صوت بر میزان کالری مصرفی و کارایی فیزیکی دانشجویان از طریق تست تردمیل
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گوش دادن به موزیک در حین فعالیت، باعث احساس فشار کم­تر بر بدن می­­شود. لذا هدف این مطالعه بررسی اثر نوع موزیک و تراز فشار صوت بر میزان کالری مصرفی و کارایی فیزیکی دانشجویان از طریق تست تردمیل می­باشد. مواد و روش­ها: در این مطالعه مقطعی، 27 نفر از دانشجویان به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. برای انجام پژوهش از پرسشنامه­­­های آمادگی جسمانی (PAR-Q)، ویژگی­های دموگرافیک و مقیاس درک تلاش6-20 RPE استفاده شد. همچنین در این پژوهش از دو قطعه موزیک سریع و ملایم (200 و 70 ضربه در دقیقه) در دو تراز فشار صوتی 60 و 80 دسی­بل در دو سطح صاف و شیب‌دار تردمیل استفاده شد. برای انجام فعالیت فرد از دستگاه تردمیل (سرعت 6 کیلومتر در ساعت و مدت زمان 5 دقیقه) و برای اندازه­گیری ضربان قلب و میزان کالری مصرفی از دستگاه کالری متر Beurer PM100 استفاده شد. میزان کارایی فیزیکی در هر مرحله نیز با کمک فرمول مربوطه محاسبه گردید. یافته­ها: یافته­ها نشان داد که کارایی فیزیکی (48/61) در شرایط بدون موزیک دارای کم­ترین مقدار و در شرایط موزیک ملایم و بلند دارای بیش­ترین کارایی فیزیکی (48/92) می­باشد. همچنین میانگین ضربان قلب، کالری مصرفی و درک تلاش در شرایط بدون موزیک دارای بیش­ترین مقدار و در شرایط موزیک ملایم و بلند کم­ترین مقدار را دارند. نتیجه­گیری: موزیک ملایم با تراز فشار بالا باعث کاهش در ضربان قلب، کالری مصرفی و درک تلاش می­گردد و در نتیجه میزان کارایی فیزیکی افراد افزایش می­یابد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کارایی فیزیکی، موزیک، تردمیل، تراز فشار صوت، کالری مصرفی

عنوان انگلیسی Effects of Music Genre and Sound Pressure Level on Calorie Consumption and Physical Performance of Students during Treadmill Tests
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Listening to music during physical activity reduces the perceived stress on body. Hence, this study aimed to evaluate the effects of music genre and sound pressure level on calorie consumption and physical performance of students during treadmill tests. Methods: In this cross-sectional study, 27 students were randomly selected. A demographic questionnaire, Borg Rating of Perceived Exertion Scale (RPE 6-20), and the Physical Activity Readiness Questionnaire (PAR-Q) were used for data collection. During flat and sloped treadmill running (five minutes at 6 km/hour), two pieces of music with fast and slow tempo (200 and 70 beat per minute) were also played at two sound pressure levels (60 and 80 dB). During the exercise, the students’ heart rate and calorie consumption were measured by a calorimeter (Beurer PM100). At each stage, the physical performance of the participants was estimated using the relevant equation. Results: The students had the lowest physical performance (61.48) when no music was played and the highest physical performance (92.48) with slow, loud music. The mean heart rate, calorie consumption, and perceived exertion were maximized without music and minimized when slow, loud music was played. Conclusion: Playing soft music at high sound pressure levels can promote physical performance during exercise by decreasing heart rate, calorie consumption, and perceived exertion.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله پیام حیدری | payam heydari
school of public health, qhazvin university of medical sciences, qhazvin, iran.
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

سکینه ورمزیار | sakineh varmazyar
department of occupational health engineering, faculty of health, qhazvin university of medical sciences, qhazvin, iran.
گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

شهزاد ثابتی | shahzad sabeti


سمیه جعفری | somayeh jafari


سجاد عطایی | sajjad ataei
school of public health, qhazvin university of medical sciences, qhazvin, iran.
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.iehfs.ir/browse.php?a_code=A-10-348-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات