پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۲۸، شماره ۳، صفحات ۱۷۶-۱۸۵

عنوان فارسی اثر آب چغندر بر تغییرات عملکردی و قلبی-عروقی متعاقب فعالیت مقاومتی حاد در مردان مبتلا به پرفشاری خون
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: افزایش فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون پس از انجام فعالیت‌های مقاومتی محتمل است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر آب چغندر بر تغییرات قلبی-عروقی و عملکردی حین و متعاقب یک فعالیت مقاومتی حاد در مردان مبتلا به پرفشاری خون بود. مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه نیمه‌تجربی یک‌سو کور20 نفر از مردان مبتلا به پرفشاری خون به‌طور تصادفی به دو گروه آب چغندر (BJ) و دارونما (PL) تقسیم شدند. در پیش‌آزمون قد، وزن، قدرت عضلانی بالاتنه و پایین‌تنه، میزان درک فشار، فشارخون و ضربان قلب آزمودنی‌ها در حالت استراحت و به‌طور مستمر پس از فعالیت مقاومتی اندازه‌گیری شد. در پس‌آزمون 150 دقیقه قبل از تکرار اندازه‌گیری، گروه تجربی آب چغندر و گروه دارونما نوشیدنی بدون کالری طعم‌دار مصرف کردند (5/4 میلی‌لیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن). داده‌‌ها با استفاده از تحلیل واریانس سه‌طرفه و آزمون تی مستقل و یومن‌ویتنی در سطح معنی‌داری 05/0تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد مصرف آب چغندر موجب کاهش معنی‌دار فشارخون سیستولی و دیاستولی و کاهش ضربان قلب در حالت استراحت و پس از فعالیت مقاومتی در مقایسه با دارونما شده است. علاوه‌براین، آب چغندر به‌طور معنی‌داری قدرت عضلانی پایین‌تنه را بهبود بخشید و میزان درک فشار حین فعالیت مقاومتی را کاهش داد. نتیجه‌گیری: آب چغندر نوشیدنی مفیدی است و روش آسان و بی‌خطری برای کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون محسوب می‌شود. این نوشیدنی علاوه بر بهبود عملکرد، از خطر افزایش فشارخون حین فعالیت مقاومتی جلوگیری می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پرفشاری خون، تمرین مقاومتی، ضربان قلب، قدرت عضلانی، نیتریک اکساید

عنوان انگلیسی Effects of a Single Dose of Beetroot Juice on Functional and Cardiovascular Changes Following Acute Resistance Training in Men with Hypertension
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective: Elevated blood pressure may develop in hypertensive patients after performing resistance training. The present study aimed to investigate the effect of beetroot juice on cardiovascular and functional changes during and after a session of acute resistance training in men with hypertension. Materials and Methods: In the present single-blind quasi-experimental study, 20 men with hypertension were randomly divided into two groups of Beetroot Juice (BJ) and Placebo (PLA). Upper and lower body muscular strength, Perceived Exertion (RPE), Systolic and Diastolic blood pressure (SBP, DBP), and resting and continuous Heart Rate (HR) were measured after resistance training in the pre-test. In the post-test, BJ and PLA groups consumed beetroot juice and non-caloric cherry flavor Beverage (4.5 mg/Kg Bodyweight), respectively, 150 minutes before repeating the measurements. Data were analyzed using three-way ANOVA, student's t-test, and Mann–Whitney U test at a significance level of 0.05. Results: Beetroot juice significantly reduced SBP, DBP, and HR at rest and after resistance training compared to PLA. Furthermore, BJ significantly increased lower body muscular strength and decreased RPE during resistance training. Conclusion: Beetroot juice is a useful beverage that easily and harmlessly controls blood pressure in hypertensive patients. This drink prevents the risk of high blood pressure in addition to improving performance during resistance training.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Heart Rate, Hypertension, Muscle Strength, Nitric Oxide, Resistance Training

نویسندگان مقاله طاهر افشارنژاد | Taher Afsharnezhad
Assistant Professor, Department of Physical Education and Sports Science, School of Psychology and Educational Sciences, Yazd University


احمد فاضلی ثانی | Ahmad Fazeli Sani
M.Sc. of Exercise Physiology, Department of Physical Education and Sport Sciences, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Shomal University



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-12-1887-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده طب ورزشی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات