|
پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۲۴، شماره ۲، صفحات ۱۱۲-۱۱۸
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثرات عصاره آبی سیر بر میزان بیان ژن و پروتئین TGF-β۲ در بافت شبکیه چشم رت های نر دیابتی نوع ۱ |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: رتینوپاتی یکی از مهمترین عوارض دیابت ملیتوس میباشد که در نتیجه هیپرگلیسمی مزمن، استرس اکسیداتیو و التهاب ایجاد میشود. فاکتور رشد توموری (TGF-β2) یکی از فاکتورهای مهم دخیل در مسیر التهاب ناشی از هیپرگلیسمی میباشد. از طرفی سیر به عنوان یک ترکیب گیاهی پرمصرف در رژیم غذایی ایرانیان به حساب میآید که اثرات هیپوگلیسمیک و آنتی اکسیدانی دارد، لذا در این مطالعه اثرات عصاره آبی این گیاه در میزان بیان ژن و پروتئین TGF-β2 در رت های دیابتی نوع 1 مورد مطالعه قرار گرفته است. روش کار: در این مطالعه تجربی بیست و چهار رت نر نژاد ویستار به چهار گروه 6 تایی کنترل سالم، دیابتی نوع 1، دیابتی نوع 1 درمان شده با عصاره سیر و کنترل سیر تقسیم شدند. برای القا دیابت از استرپتوزوتوسین (65mg/kg) (STZ) استفاده شد و هفت روز بعد از تزریق، میزان قند خون در رت ها توسط گلوکومتر اندازه گیری شد. قند بالاتر از mg/dL 300 به عنوان دیابت نوع 1 در نظر گرفته شد. تیمار رت ها توسط عصاره آبی سیر (100g/1ml) به صورت گاواژ به مدت 30 روز انجام شد. در پایان زمان تیمار، نمونه سرم آنها جداسازی شد و جهت سنجش میزان گلوکز در 20º C- ذخیره گردید. همچنین چشم رت ها و سپس بافت شبکیه آنها سریعاً خارج شد و در 70º C- برای بررسی بیان ژن و میزان پروتئین، ذخیره شد. جهت بررسی بیان ژن، استخراج RNA، سنتز cDNA و Real time PCR انجام شد. جهت سنجش میزان پروتئین TGF-β2 از روش الایزا استفاده شد. یافتهها: میزان بیان ژن TGF-β2 در رت های دیابتی، افزایش 37/1 برابری را نسبت به گروه کنترل نشان داد، در حالیکه در رت های دیابتی تیمار شده با عصاره سیر، کاهش 96/1 برابری نسبت به گروه دیابتی درمان نشده مشاهده گردید. میزان پروتئین TGF-β2 در رت های دیابتی، افزایش 08/3 برابری را نسبت به گروه کنترل نشان داد، در حالیکه در رت های دیابتی تیمار شده با عصاره سیر، کاهش 56/2 برابری نسبت به گروه دیابتی درمان نشده مشاهده گردید. نتیجه گیری: عصاره سیر سبب کاهش معنی دار سطح TGF-β2 در بافت شبکیه رت های دیابتی شده است. از آنجائیکه TGF-β2 یک فاکتور اساسی در ایجاد التهاب و آسیب به شبکیه میباشد، لذا میتوان انتظار داشت که مصرف سیر، با کاهش میزان این پروتئین بتواند در تقلیل عوارض دیابت مؤثر باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
دیابت شیرین نوع 1،سیر،شبکیه،رت |
|
عنوان انگلیسی |
The Effects of Aqueous Garlic Extract on TGF-β2 Gene and Protein Expression in Retinal Tissues of Male Diabetic Rats |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Retinopathy is one of the most important complications of diabetes mellitus that results from chronic hypeglycemia, oxidative stress and inflammation. Tumor necrosis factor-beta2 (TGF-β2) is an important factor in the inflammation pathway due to hyperglycemia. Garlic is one of the most frequently used plants in Iranian diets that has hypoglycemic and antioxidant propertis. So, this study aimed to examine the effects of aqueous garlic extract on TGF-β2 gene and protein expression in retinal tissues of type 1 diabetic rats. Methods: In this experimental study, 24 male Wistar rats were divided into four groups (n = 6) including control rats, type 1 diabetic rats, type 1 diabetic rats treated with the garlic extract and garlic control. To induce diabets type 1, streptozotocin (STZ, 65 mg/kg) was used. Seven days after the STZ injection, the glucose level was measured by a glucometer. at the end of the treatment period(30 days, gavage of the garlic extract (1mL/100g)), the serum sample was isolated and stored in -20ºC for determination of the glucose level. Also, the rats' eyes were removed and their retial tissues separated quickly and stored in -70ºC for gene expression evaluation and protein assay. To determine the gene expression level, RNA extraction, cDNA synthesis and real-time polymerase chain reaction were performed. The TGF-β2 protein level was also measured by the ELISA kit. Results: The TGF-β2 mRNA expression was increased 1.37 fold in diabetic rats compared to control rats and decreased 1.96 fold in garlic-treated diabetic rats compared to untreated diabetic rats. The TGF-β2 protein level was increased 3.08 fold in diabetic rats compared to control rats and decreased 2.56 fold in garlic-treated diabetic rats compared to untreated diabetic rats. Conclusion: Garlic extract significantly decreased the TGF-β2 level in retinal tissues of diabetic rats. The TGF-β2 is an important factor in inflammation and damage to retinal; so, it is logical that garlic consumption can reduce diabetes complications by decreasing this factor. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Diabetes Mellitus Type 1,Garlic,Retina,Rats |
|
نویسندگان مقاله |
سمیه صادقی محب | s sadeghi moheb دانشگاه علوم پزشکی همدان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
رقیه عباسعلی پورکبیره | r abbasalipourkabir دانشگاه علوم پزشکی همدان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
محمد تقی گودرزی | mt goodarzi دانشگاه علوم پزشکی همدان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
علیرضا نوریان | a nourian دانشگاه بوعلی سینا سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
نسرین ضیا مجیدی | n ziamajidi hamadan university of medical sciences دانشگاه علوم پزشکی همدان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی همدان (Hamadan university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-12-551-24&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/126/article-126-421402.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|