Journal of Education and Community Health، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۴۵-۵۰

عنوان فارسی بررسی رفتارهای تغذیه ای سالمندان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ایلام
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: افزایش روز افزون جمعیت سالمندان و گسترش بیماری ­های دوران سالمندی ضرورت توجه به سلامت این قشر از جامعه را دو چندان می­ کند.  تغذیه یکی از تعیین­ کننده­ های عمده در پیشگیری از بیماری­ های مزمن دوران سالمندی است. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین رفتارهای تغذیه ­ای سالمندان شهر ایلام می‌باشد. مواد و روش­ ها: تعداد 200 نفر از سالمندان بالای 60 سال با میانگین سنی 2.37±61.15 به روش نمونه­ گیری در دسترس در این مطالعه مقطعی وارد شدند. داده­ ها با استفاده از پرسش­نامه محقق ساخته که شامل اطلاعات جمعیت­ شناختی و پرسشنامه رفتارهای تغذیه­ ای سالمندان بود، بصورت خودگزارشی گردآوری شد. روایی پرسشنامه با نظر پانل خبرگان و پایایی آن با محاسبه آلفای کرونباخ تأیید گردید. داده ها با استفاده از نسخه 19 نرم افزار SPSS و آزمون ­های همبستگی پیرسون، تی‌مستقل و آنالیز واریانس یک­طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ ها: افراد مورد مطالعه به­ طور میانگین نمره 5.46±32.59 از دامنه نمره قابل اکتساب عملکرد تغذیه­ ای بین 10 تا 40 را کسب کردند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین گروه­ های جنسی، تحصیلی و همین­طور شغلی از نظر انجام رفتارهای تغذیه­ ای اختلاف معنی ­داری وجود ندارد (r= 0.215, P = 0.002). همچنین مقادیر مصرف میوه و سبزیجات، حبوبات، انواع گوشت و شیر و لبنیات ناکافی گزارش گردید. نتیجه ­گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده دریافت ناکافی گروه‌های مهم غذایی در سالمندان از جمله میوه و سبزیجات، حبوبات و لبنیات بود. بنابراین پیشنهاد می ­شود برنامه­ ریزی لازم جهت ارتقاء رفتارهای تغذیه ­ای سالمندان توسط مسئولان و کارشناسان سلامت صورت گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سالمندی، رفتارهای تغذیه ای، ایلام

عنوان انگلیسی Dietary Behaviors of Elderly People Referred to Health Centers of Ilam, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: As the elderly population increases, aging diseases are also increasing. Nutritional status is the major determinants in the prevention of chronic diseases of old age. The aim of this study was to determine nutritional behaviors of the elderly in Ilam city, Iran. Materials and Methods: In this cross-sectional study, a total of 200 subjects aged over 60 years with a mean age of 61.15 ± 2.37 years were enrolled. Data were collected using a researcher-made questionnaire in two parts including demographic characteristics and nutritional behaviors. Data were analyzed using Pearson correlation, t-test and one-way ANOVA with the SPSS 19 statistical software. Results: The mean ± SD for the subjects' nutritional behaviors was 32.59±5.46 from 10 to 40 obtainable scores. The results showed that there was no significant difference between nutritional behaviors regarding gender, educational level and job status (P> 0.05). However, there was a significant positive correlation between subjects' age and nutritional behaviors (r= 0.215, P = 0.002). Also, the consumption of fruits and vegetables, grains, meats and dairy products was inadequate. Conclusions: The results of this study indicated inadequate intake of important food groups in the elderly, including fruits and vegetables, whole grains and dairy. So, planning for improving nutritional behaviors of the elderly by officials and health experts is suggested.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aged, Nutritional behavior, Ilam

نویسندگان مقاله علی رمضانخانی | ali ramezankhani
department of public health, school of health, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

محتشم غفاری | mogtasham ghaffari
department of public health, school of health, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

امین میرزایی | amin mirzaei
department of public health, school of health, ilam university of medical sciences, ilam, iran.
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایلام (Ilam university of medical sciences)

سهیلا خداکریم | sohaila khodakarim
department of epidemiology, school of health, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

پریسا طاهری تنجانی | parisa taheri tanjani
department of internal medicine, school of medicine, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه پزشکی داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

زهرا حیدریان زاده | zahra haidaryan zadeh
department of public health, school of health, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran.
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jech.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-222-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2492/article-2492-471991.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات