پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۲۴، شماره ۳، صفحات ۱۹۹-۲۰۵

عنوان فارسی مقایسه سطح سرمی هپسیدین در بیماران مبتلا به بروسلوز و افراد سالم
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: هپسیدین یک پروتئین فاز حاد است که از کبد ترشح می شود و با افزایش احتباس آهن در داخل ماکروفاژها و کاهش جذب آهن توسط پاتوژن ها مانع تکثیر آنها می شود. اگرچه در مورد نقش هپسیدین مطالعات فراوانی انجام شده است اما اطلاعات در مورد نقش آن در بروسلوز بسیار محدود است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه سطح سرمی هپسیدین در بیماران بروسلوز در مقایسه با افراد سالم می باشد.
مواد و روش‌‌ها: کلیه بیماران بروسلوز مراجعه کننده به درمانگاه یا بخش عفونی بیمارستان سینا از فروردین 1395 تا بهمن 1395 وارد مطالعه شدند. همچنین افراد سالم که جهت چک آپ یا بعنوان همراه بیمار مراجعه می کردند، ضمن این که از نظر سن و جنس همسان سازی شدند، بعنوان گروه کنترل انتخاب شدند. از کلیه افراد نمونه خون گرفته شد و سطح سرمی هپسیدین براساس روش الایزا اندازه گیری شد. همچنین پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک، علائم بالینی و آزمایشگاهی برای کلیه افراد تکمیل شد. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار Stata 11 مورد آنالیز قرار گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه مورد-شاهدی 42 بیمار مبتلا به بروسلوز و 42 فرد سالم مورد بررسی قرار گرفتند. شایعترین علائم بالینی تب (%76) و آرترالژی (%69) بود. همچنین 55% بیماران 160/1Wright> و 60% آنان 80/12ME> داشتند. بروسلوز عارضه دار در 12 بیمار (%6/28) دیده شد. میانگین سطح سرمی هپسیدین در گروه بیمار 77/11±46/42 و در گروه کنترل 21/4±33/17 بود. میزان هپسیدین در گروه بیمار به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (001/0P<). در گروه بیمار از 42 نفر، 12 نفر عارضه دار و 30 نفر بدون عوارض بودند. میانگین سطح سرمی هپسیدین در گروه بیماران عارضه دار 1/10±41 و در گروه بدون عارضه 4/12±43 بود. تفاوت معنی داری بین این دو گروه از نظر سطح سرمی هپسیدین وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: افزایش سطح سرمی هپسیدین در بروسلوز می تواند به عنوان یک بیومارکر تشخیصی برای تأیید التهاب و بیماری فعال در نظر گرفته شود. برای بررسی نقش هپسیدین به عنوان مکانیسم دفاعی میزبان و اثرات احتمالی آن در پاتوژنز بیماری مطالعات بیشتری لازم است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیومارکر، تب مالت، هپسیدین

عنوان انگلیسی Comparison of Serum Levels of Hepcidin in Brucellosis Patients and Healthy Individuals
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Hepcidin is an acute-phase protein produced by the liver, which inhibits the proliferation of pathogens by increasing iron sequestration in macrophages and decreasing iron absorption. Although several studies have been performed on the role of hepcidin, data on its role in brucellosis are scarce. The aim of this study was to compare the serum level of hepcidin in patients with brucellosis and healthy controls.
Materials and Methods: We recruited all the brucellosis patients referred to the clinic or Infectious Diseases Unit of Sina Hospital, Hamadan, Iran, from April 2016 to February 2017. The control group included age- and gender-matched individuals who visited the hospital for medical check-up examination or as patient companions. Blood samples were obtained from all the individuals and serum hepcidin level was measured using ELISA. A questionnaire on demographic characteristics and clinical symptoms and signs of brucellosis was completed for each subject. Data were analyzed using Stata 11 software.
Results: In this case-control study, 42 patients with brucellosis and 42 healthy controls were enrolled. The most common clinical symptoms of brucellosis were fever (76%) and arthralgia (69%). Further, Wright > 1.160 and 2ME > 1.80 were found in 55% and 60% of the patients, respectively. Symptomatic brucellosis was detected in 12 (28%) patients. The mean serum levels of hepcidin in the patients and controls were 42.6±11.7 and 17.3±4.2, respectively, showing that hepcidin level was significantly higher in the patient group compared to the control group (P<0.001). Of the 42 patients, 12 suffered from symptomatic brucellosis. The mean serum levels of hepcidin in the symptomatic and asymptomatic patients were 41±10.1 and 43±12.4, respectively, indicating no significant differences between the two groups in this regard.
Conclusion: Increased serum level of hepcidin in brucellosis patients can be considered as a diagnostic biomarker of inflammation and active disease. Further studies are required to identify the role of hepcidin as a host defense mechanism and its potential effect on brucellosis pathogenesis.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Biomarker, Brucellosis, Hepcidin

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-12-83-7&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات