پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۱۶-۲۴

عنوان فارسی بررسی اثر ضد میکروبی عصاره‌ گیاه کلپوره بر میکروارگانیسم های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: کلپوره یا مریم نخودی با نام علمی Teucrium polium متعلق به تیره نعناع، به صورت گسترده در طب سنتی جهت درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته است. با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال موجود در گیاه کلپوره، به نظر می رسد این گیاه دارای اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظه ای باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضد میکروبی غلظت های مختلف عصاره های آبی و اتانولی گیاه کلپوره برEscherichia coli PTCC 1330، Staphylococcus aureus PTCC 1337، Staphylococcus epidermidis PTCC 1435، Streptococcus pyogenes PTCC 1447 و Pseudomonas aeruginosa PTCC 1310 در شرایط آزمایشگاهی می باشد. روش کار: در این مطالعه تجربی، اثر ضد میکروبی عصاره به دو روش پخش عصاره در سطح محیط کشت و انتشار در آگار (دیسک) مورد ارزیابی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی ( Minimum Inhibitory Concentration MIC) و حداقل غلظت کشندگی ( Minimum Bactericidal Concentration MBC) با استفاده از روش رقت لوله ای تعیین گردید. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 17 وتوسط آزمون های آماری آنوا و دانکن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: در روش انتشار در آگار همه غلظت‌های عصاره اتانولی بر Streptococcus pyogenes ،Staphylococcus epidermidis و Staphylococcus aureus اثر بازدارندگی داشت. MIC عصاره آبی و اتانولی برای Pseudomonas aeruginosa به ترتیب mg/ml 64 و 32 و MBC عصاره آبی و اتانولی نیز در خصوص Pseudomonas aeruginosa به ترتیب mg/ml 256 و 128 بود. Pseudomonas aeruginosa بیشترین مقاومت را در برابر عصاره های آبی و الکلی کلپوره نشان داد. نتیجه نهایی: عصاره اتانولی گیاه کلپوره در شرایط آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی قابل ملاحظه ای بر Pseudomonas aeruginosa و Escherichia coli بعنوان باکتری گرم منفی و Streptococcus pyogenes ، Staphylococcus epidermidis و Staphylococcus aureus به عنوان باکتری های گرم مثبت نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The In vitro Study of Antimicrobial Effect of Teucrium polium Extract on Infectious Microorganisms
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Teucrium polium belonging to Lamiaceae family has been widely used in traditional medicine for treatment of diseases. Regarding the existence of the active biological compounds in this plant, it seems that this plant has considerable antimicrobial ef-fects. The aim of this study is to investigate the antimicrobial effect of different concentra-tions of the aqueous and ethanolic extracts of Teucrium polium (different concentrations) on Escherichia coli PTCC 1330, Staphylococcus aureus PTCC 1337, Staphylococcus epider-midis PTCC 1435, Streptococcus pyogenes PTCC 1447 and Pseudomonas aeruginosa PTCC 1310” in vitro”. Materials & Methods: In this experimental study, antimicrobial effect of the extracts was ex-plored by two methods including “Collins method” (spreading of the extract on medium sur-face) and “disk agar diffusion method”. The Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) were determined using the dilution method. Results: The results showed that in "disk agar diffusion method ", the ethanolic extract had the inhibitory effect on Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pyogenes and Staphylococ-cus aureus. The MIC of the aqueous and ethanolic extracts for Pseudomonas aeruginosa was 64 and 32 mg/ml, respectively and the MBC of aqueous and ethanolic extracts for Pseudo-monas aeruginsa was 256 and 128 mg/ml, respectively. Pseudomonas aeruginosa showed the highest level of resistance against the aqueous and ethanolic Teucrium polium extracts. Conclusion: The ethanolic extract of Teucrium polium “in vitro” showed a considerable antim-icrobial effect on Pseudomonas aeruginosa as the gram-negative bacteria and Escherichia coli and Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pyogenes and Staphylococcus aureus as the gram-positive bacteria.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریده طباطبایی یزدی | farideh tabatabaei yazdi


بهروز علیزاده بهبهانی | behruz alizadeh behbahani


مریم حیدری سورشجانی | maryam heidari sureshjani


سید علی مرتضوی | seyyed ali mortazavi



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-76&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات