پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۳۱۲-۳۱۹

عنوان فارسی تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه انجیر بر حافظه و یادگیری در مدل احترازی غیر فعال در موش های صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: پژوهشهای پزشکی مربوط به نقصان حافظه و از دست دادن حافظه مرتبط با سن، منجر به ارائه روشها و تکنیکهای درمانی جدیدی از قبیل استفاده از گیاهان دارویی و داروهای طبیعی در جهت بهبود حافظه گردیده است. در این راستا در مطالعه حاضر اثر عصاره هیدروالکلی انجیر بر حافظه و یادگیری در مدل احترازی غیرفعال (Passive Avoidance PA) در موش های صحرایی نر مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نژاد ویستار استفاده شد که به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند، گروه کنترل و سه گروه تیمارشده با دوزهای mg/kg 350 و 250 ،150 عصاره انجیر خشک. دریافت سالین یا عصاره به صورت گاواژ به مدت دو هفته (یک بار در هر روز) انجام شد. سپس رفتار اجتنابی غیرفعال موش های گروه های مختلف در جعبه شاتل مورد بررسی قرار گرفت و تست بخاطرآوری 24 ساعت بعد از یادگیری صورت گرفت. نتایج: یافته های این مطالعه نشان داد که در بین پاسخ گروه های آزمایشی با دوزهای متفاوت نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی دار وجود دارد. عصاره انجیر بصورت وابسته به دوز باعث بهبود حافظه و یادگیری در تست PA گردید. نتیجه نهایی: به نظر می رسد که اثرات ایجاد شده توسط انجیر، بواسطه داشتن قند و ترکیبات مفید متعدد و اثر آنتی اکسیدانی آن در ساختمان های عصبی درگیر در حافظه و یادگیری باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انجیر ، حافظه ، موش صحرایی ، یادگیری

عنوان انگلیسی The Effect of Hydro-alcoholic Extract of Ficus Carica on Passive Avoidance Learning and Memory in Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Medical research of memory deficits and age-related memory loss has resulted in new methods and treatment techniques to improve memory, includ-ing uses of medical herbs and natural medicines. To this purpose, in the present study the ef-fect of hydro-alcoholic extract of Ficus Carica (FC) on passive avoidance (PA) learning and memory was examined in male rats. Materials & Methods: This experimental study was performed on 40 male wistar rats. Animals were divided in 4 groups randomly: control (normal saline) group and groups treated with three doses (150, 250 and 350 mg/kg) of FC extract. Administrations of saline or extract were done by (daily) gavage for two weeks. Then rats were entered to shuttle box to record animal behavior in PA task. Retrieval test was done 24 hours after training. Results: The results show that there is a significant difference on the PA learning and memory between the groups. Extract of FC dose has dependently improved the acquisition and re-trieval of PA task.Conclusion: It seems that this result is due to sugar and numerous useful compounds in FC and antioxidant effect of these substances on neural structures related to learning and memory processing.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ficus Carica , Learning , Memory , Rats

نویسندگان مقاله علیرضا کمکی | alireza komaki


مژگان رستگارمنش | mozhgan rastegarmanesh


عبدالرحمن صریحی | abdolrahman sarihi



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-92&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات