پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۲۵-۳۱

عنوان فارسی رابطه سطح سرمی ۲۵ هیدروکسی ویتامینD و سندرم متابولیک
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: سندرم متابولیک به عنوان یکی از مشکلات اصلی سلامت در سراسر جهان مطرح می باشد و یکی از فاکتورهای خطر جدید احتمالی ،کمبود ویتامین D است. هدف از انجام این مطالعه یافتن این ارتباط در جمعیت ایرانی است. روش کار: این مطالعه مورد ـ شاهدی بر روی 186 فرد 20 سال به بالای مراجعه کننده به درمانگاه غدد در فصل بهار و تابستان سال 1390 انجام شد. اطلاعات بالینی و آزمایشگاهی افراد با پرسش نامه جمع آوری و پس از مشخص شدن افراد مبتلا به سندرم متابولیک طبق معیارهای ATPIII و افراد سالم ، از کلیه افراد نمونه خون جهت اندازه گیری سطح 25 هیدروکسی ویتامین D اخذ و به آزمایشگاه ارسال شد. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS V.16 و آزمون آماری Pearson's chi square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: مقایسه مقدار ویتامین D بین دو گروه سالم و بیمار نشان دهنده تفاوت معنی داری بین دو گروه می باشد (32.6±16.5 افراد شاهد در مقابل 10.7±17.3 در افراد بیمار). در گروه بیمار ،افراد دچار کمبود ویتامین D نسبت به افرادی با سطح نرمال ویتامین D، سطح بالاتری از نظر نمایه توده بدنی، تری گلیسیرید و سطح پایین تر کلسترول HDL داشتند. نتیجه نهایی: به نظر می رسد افراد دچار کمبود ویتامین D شانس بیشتری جهت ابتلا به سندرم متابولیک دارند، با این حال جهت اثبات این رابطه به مطالعات آینده نگر نیاز است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سندرم متابولیک ، عوامل خطر ، ویتامین D

عنوان انگلیسی The Relationship between Serum 25-Hydroxyvitamin D Levels and Metabolic Syndrome
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Metabolic syndrome is one of the main health problems raised around the world and vitamin D deficiency is a possible new risk factor. The aim of this study was to understand this relationship in the Iranian population. Materials & Methods: This case-control study was done on 186 subjects over 20 years referred to endocrine clinic in the spring and summer of 2011. Clinical and laboratory data were col-lected using questionnaires . After determining the subjects with metabolic syndrome accord-ing to ATP III criteria and the control group ,blood samples of all participants were taken to measure 25-hydroxyvitamin D levels and sent to the laboratory. The collected data were ana-lyzed with statistical software SPSS v.16.0 and Pearson's chi square test. Results: Comparing vitamin D levels between the healthy individuals and the patients showed significant differences between the two groups (32.6± 16.5 in the control group vs.17.3± 10.7 in the case group). In the patients, those with vitamin D deficiency compared with those with normal levels of vitamin D, had higher levels of BMI and triglycerides and lower levels of HDL cholesterol. Conclusion: It seems that vitamin D-deficient individuals have a greater chance of having metabolic syndrome. However, prospective studies are needed to prove this relationship.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Metabolic Syndrome , Risk Factors , Vitamin D

نویسندگان مقاله شیوا برزویی | shiva borzouei


فرزانه اثنی عشری | farzaneh esna ashari


سیدجواد کیانی | seyyed javad kiani


محمدرضا کاوه | mohammad reza kaveh


محمدتقی گودرزی | mohammad taghi goodarzi


سیداحمدرضا سلیم بهرامی | seyywd ahmad salim bahrami



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-125&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات