پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۴۸-۵۶

عنوان فارسی اثر مکمل آنتی اکسیدانها یا رژیمهای محدود از کالری بر استرس اکسیداتیو در موشهای صحرائی تغذیه شده با رژیمهای پرچربی
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: چاقی موجب افزایش استرس اکسیداتیو و پروسه های التهابی در هردو جنس می شود. نشان داده شده است آنتی اکسیدانهای طبیعی موجود در غذا دارای آثار ضد التهاب و ضد اکسیداسیون می باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی آثار مکملهای آنتی اکسیدانها یا محدودیت دریافت کالری بر مقادیر 8-Iso-PGF2a سرمی و ظرفیت کلی آنتی اکسیدان در رتهای تحت رژیمهای پرچرب القاء کننده چاقی بود. روش کار: در این مطالعه تجربی 48 رت ویستار نر بطور تصادفی به چهار گروه رژیم پرچرب آزاد (61% کالری از چربی)، رژیم پرچرب محدود (30%)، رژیم پرچرب حاوی مکمل آنتی اکسیدانهای astaxanthin، ویتامین E و Cآزاد، رژیم پرچرب - محدود (30%) حاوی مکمل آنتی اکسیدانها تقسیم و به مدت 12 هفته با رژیم مورد نظر تغذیه شدند. غذای دریافتی حیوانات بصورت روزانه اندازه گیری و هفتگی توزین شدند. میزان سرمی 8-Isoprostanو ظرفیت کلی آنتی اکسیدان به روش EIA اندازه گیری شد. نتایج: انرژی دریافتی روزانه حیوانات در گروههای دسترسی آزاد (kcal/rat/day 58.8 و 58.6 به ترتیب برای رژیم فاقد آنتی اکسیدانها و حاوی آنتی اکسیدانها) و دسترسی محدود (kcal/rat/day 41.7 و 41.6 به ترتیب برای رژیم فاقد آنتی اکسیدانها و حاوی آنتی اکسیدانها) با یکدیگر تفاوت معنی دار نداشتند. مقدار 8-Iso-PGF2a در گروه کنترل 443.5±1416.2 و در گروه کنترل-محدود pg/ml 1209.4±424.4بود (P>0.05). این مقدار در دو گروه آنتی اکسیدان یکسان بود. کمترین میزان ظرفیت کلی آنتی اکسیدان درگروه کنترل mM 0.36±0.4 و بالاترین ظرفیت در گروه آنتی اکسیدان mM 3.0±1.13 بود (P< 0.001). نتیجه نهایی: این بررسی نشان داد اعمال محدودیت در دریافت کالری و نیز افزودن مکمل آنتی اکسیدانها به رژیمهای پرچرب القاء کننده چاقی در رتها قادر است ضمن بهبود ظرفیت کلی آنتی اکسیدانی سرم تا حدودی نیز موجب سرکوب افزایش شاخص استرس اکسیداتیو گردد. بطوریکه در این مطالعه شاهد تمایل به کاهش این شاخص در گروههای دریافت کننده مکمل آنتی اکسیدانها و محدودیت در دریافت کالری غذائی بودیم.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استرس اکسیداتیو ، آنتی اکسیدان ها ، چاقی ، رژیم پر چربی

عنوان انگلیسی Effect of Antioxidants Supplementation or Restricted Diet on Oxidative Stress in a Rat Model of Diet-Induced Obesity
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Obesity is independently associated with increased oxidative stress in men and women. Natural antioxidants showed substantial antioxidative and anti-inflammatory activities in vivo. The aim of this study was to examine the preventive effect of antioxidant supplements and/or restricted diet on the stress oxidative index (8-Iso-PGF2α) and total antioxidant capacity (TAC) in obese rats induced by a high-fat (HF) diet. Material and Methods: In this experimental study forty-eight male Wister rats were randomly assigned to HF purified diet (61% kcal from fat) ad libitum, HF restricted (30%), HF supplemented with astaxanthin, vitamin E and C (HFS), HFS restricted (30%) for 12 weeks. Their daily food intake and weekly body weight gain were measured. Serum 8-Iso-PGF2α and TAC measured by EIA methods. Results: Energy intake was not significant in HF with HFS (58.8 and 58.6 kcal/rat/d, respectively) and in HF restricted with HFS restricted (41.7 and 41.6 kcal/rat/d, respectively). Serum 8-Iso-PGF2α in HF was 1416.2±443.5 and in HF restricted was 1209.4±424.4pg/ml (p>0.05) and equal for other groups. The lowest TAC was seen in HF and highest was in HFS (0.36±0.43 and 3.0±1.13 mM, respectively) (p< 0.001). Conclusions: These results suggest that antioxidant supplements and caloric restriction may improved TAC and partially suppress stress oxidative index in high fat diet induced obese rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidants , Diet, Fat-Free , Obesity , Stress, Oxidative

نویسندگان مقاله اصغر وحیدی نیا | ali asghar vahidinia


راهبه شاکر حسینی | rahebeh shakerhosseini


حسین محجوب | hosein mahjub



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-223&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات