پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۵-۹

عنوان فارسی اثر حفاظتی فلفل قرمز بر پاسخگویی انقباضی آئورت سینه ای در موشهای صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف : با توجه به افزایش بروز آترواسکلروز و بیماریهای قلبی-عروقی در دیابت قندی، اثر مصرف خوراکی فلفل قرمز (Capsicum frutescens) به مدت یک ماه بر پاسخگویی انقباضی آئورت ایزوله در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. روش کار : موش های صحرایی نر از نژاد ویستار به تعداد 32 رأس بطور کاملاً تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با فلفل قرمز، دیابتی، و دیابتی تحت درمان با فلفل قرمزتقسیم بندی شدند. برای دیابتی شدن موشها از داروی استرپتوزوتوسین به میزان 60 میلیگرم بر کیلوگرم بصورت داخل صفاقی استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با فلفل قرمز نیز پودر فلفل قرمز مخلوط شده با غذای استاندارد موش را با یک نسبت وزنی 1.15 دریافت نمودند. پس از گذشت یک ماه پاسخ انقباضی حلقه های آئورت سینه ای به کلرور پتاسیم و نور آدرنالین با استفاده از بساط بافت ایزوله مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج : میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته های دوم و چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان داد (P< 0.001) ، در حالیکه میزان گلوکز سرم در هفته دوم در گروه دیابتی تحت درمان در مقایسه با گروه دیابتی بطور معنی دار کمتر بود (P< 0.05). بعلاوه پاسخ انقباضی در گروه دیابتی تحت درمان با فلفل قرمز به کلرور پتاسیم (p< 0.05) و نورآدرنالین (p< 0.05) بطور معنی دار کمتر از گروه دیابتی درمان نشده بود. همچنین هیچگونه تغییر معنی دار در پاسخ انقباضی به کلرور پتاسیم و نورآدرنالین در گروه کنترل تحت تیمار در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نگردید. نتیجه نهائی : بطور کلی می توان گفت که مصرف خوراکی فلفل قرمزبه مدت یک ماه در کاهش دادن پاسخ انقباضی سیستم عروقی و احتمالاً در جلوگیری از بروز هیپرتانسیون در موشهای صحرایی دیابتی موثر می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Protective Effect of Capsicum Frutescens on Contractile Reactivity of Streptozotocin-Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective : Considering the higher incidence of atherosclerosis and cardiovascular disorders in diabetes mellitus, this study was conducted to evaluate the effect of oral one-month administration of red pepper (Capsicum frutescens) on the contractile reactivity of isolated aorta in diabetic rats. Materials & Methods : For this purpose, male Wistar rats(n=32) were randomly divided into control, pepper-treated control, diabetic, and pepper-treated diabetic groups. For induction of diabetes, streptozotcin (STZ) was intraperitoneally administered (60 mg/Kg). Pepper-treated groups received pepper mixed with standard pelleted food at a weight ratio of 1/15. After one month, contractile reactivity of aortic rings to KCl and noreadrenaline was determined using isolated tissue setup. Results : Serum glucose level showed a significant increase in diabetic group at 2nd and 4th weeks (P< 0.001), while this increase was less marked in pepper-treated diabetic group at the 2nd week (P< 0.05). In addition, the latter group showed a lower contraction to KCl (P< 0.05) and noreadrenaline (P< 0.05) as compared to diabetic group. Meanwhile, there was no significant difference between control and pepper-treated control groups regarding contractile reactivity. Conclusion : It can be concluded that oral administration of pepper for one month could attenuate the contractile responsiveness of the vascular system and may prevent the development of hypertension in diabetic rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرشاد روغنی دهکردی | farshad roghani dehkordi


مهرداد روغنی | mehrdad roghani


توراندخت بلوچ نژاد مجرد | tourandokht baluchnejadmojarad



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-480&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات