پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تفکیک و تخلیص آنتی ژنهای سفیده تخم مرغ
چکیده فارسی مقاله ‌‌تخم‌‌مرغ یکی از مهمترین مواد غذایی است که آلرژی یا ازدیاد‌‌حساسیت‌‌فوری نسبت به پروتئینهای آن در جوا‌‌مع مختلف و سنین متفاوت مشاهده می‌‌گردد . با توجه به تعدد موارد آلرژی به پروتئینهای سفیده‌‌تخم‌‌مـــرغ و نیاز به جداسازی اجزاء آلرژن این ماده برای بکارگیری آنها در تشخیص و درمان افراد مستعد از نظر ژنتیکی یا Atopic ، این پژوهش انجام گردید . تحقیق حاضر در آزمایشگاه ایمنــی‌‌شناسی دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهرا‌‌ن به روش توصیفی از نوع اکتشافی انجام گردید.در ابتدای کار سوسپانسیونی از عصاره خام سفیده‌‌تخم‌‌مرغ تهیه شد و میزان پروتئین توتال آن اندازه‌‌گیری گردید ، سپس با استفاده از کروماتوگرافـی تعویض‌‌یونی ، ایمونوا‌‌لکتروفورز و SDS-PAGE اجزای آلرژن سفیده‌‌تخم‌‌مرغ تفکیک و تخلیص گردیدند. با استفاده از کروماتوگرافـی تعویض‌‌یونـــی سه جزء به نامهای F1 ، F2 وF3 در pHهای مشخص از یکدیگر تفکیک شدند . به منظورارزیابی خلوص این اجزا ، از آزمون ایمونوا‌‌لکتروفورز و SDS-PAGE استفاده گردید . در هردو آزمون ، F1 باندهای متعدد پروتئینی ،F2 فقط یک باند پروتئینـی و F3 یک باندمشخص و یک باند ضعیف ایجاد کردند . از روش SDS-PAGE همچنین برای تعیین وزن ملکولی پروتئینهای مختلف سفیده تخم‌‌مرغ در مقایسه با استاندارد استفاده گردید و نتایــج این آزمون مشخص نمودکه F2 اوترانسفرین وF3 اوآلبومین می‌‌باشند. نتیجه نهائی این پژوهش نشان داد که اوترانسفرین بدست آمده از درجه خلوص بالایی برخوردار است ولی اوآلبومین حاوی بخش خیلی کمی ناخالصی است .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اوآلبومین / اوترانسفرین / سفیده تخم مرغ

عنوان انگلیسی Isolation and Purification of Egg White Antigens
چکیده انگلیسی مقاله Egg white is one of the important nutrients that frequently induces allergic reactions, particulary in atopic children .The proteins of egg white are common causes of hyper - sensitivity symptoms among atopic individuals so in the way of studying the allergy to egg , it is essential to purify egg white proteins . In the present study , ion exchange chromatography , immuno electrophoresis (IE) and polyacrylamid gel electrophoresis (SDS-PAGE ) were used for separation and purification of egg white proteins . Following ion exchange chromatography, three fractions including : F1, F2,F3 were distinguished and isolated in concrete pHs . The isolated fractions were analysed by SDS - PAGE and IE . The results indicated several protein bands in F1 , a single protein band in F2 and a major protein band with minor impurity in F3 . Also molecular weight of the isolated fractions were determined by SDS-PAGE, so F2 and F3 identified as ovotransferrin (conalbumin ) and ovalbumin respectively . The study indicated that ovotransferrin was highly pure , whereas ovalbumin included a little impurity .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Conalbumin / Egg White / Ovalbumin

نویسندگان مقاله فروغه دین محمد پوری | forougheh din mohammadpouri


محمد پزشکی | mohammad pezeshki



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-11-185-47&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات