|
پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعه تغییرات در گلیکوزیلاسیون هاپتوگلوبین در سرطان تخمدان و سرطان پستان با استفاده از روشهای HPAE/PAD &LBA |
|
چکیده فارسی مقاله |
همراه با تغییرات کمی در غلظت پروتئینهای فاز حاد ساختمان بخش کربوهیدراتی آنها (گلیکوزیلاسیون) در بیماریها نیز تغییر می یابد. هاپتوگلوبین (Hp) یکی از گلیکوپروتئین های فاز حاد است که گلیکوزیلاسیون آن در بعضی از بیماریها و یا حالتهای پاتوفیزیولوژیک مورد مطالعه قرار گرفته است . مطالعات انجام شده روی این پروتئین در سرطان تخمدان ، بیماریهای کبدی و آرتریت روماتوئید تغییراتی در گلیکوزیلاسیون از جمله افزایش فوکوزیلاسیون در آن را نشان داده است. به منظور مطالعه تغییرات در گلیکوزیلاسیون Hp در سرطان تخمدان و سرطان پستان این پروتئین از سرم افراد مبتلا به این بیماریها و همچنین افراد سالم استخراج گردید. آنالیز ترکیب منوساکاریدی آن بوسیله سیستم HPAE/PAD یا High Performance Anion Exchange Chromatography with pulsed Amperometric Detection انجام شد. برای روشن ساختن جزئیات بیشتر گلیکوزیلاسیون میان کنش Hp جدا شده از سرم با تعدادی از لکتین ها با استفاده از روش Lectin Binding Assay (LBA) نیز مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده افزایش فوکوز و همچنین افزایش در branching ساختمان اولیگوساکاریدی Hp را در سرطانهای پستان و تخمدان نشان داد. مطالعه تغییرات در گلیکوزیلاسیون Hp می تواند اطلاعاتی از روند بیماری فراهم آورد که در درک فرآیند پاتوفیزیولوژیک مفید است. علاوه بر آن ممکن است بعنوان یک تست در تشخیص و پیگیری مراحل بیماری و یا بررسی پاسخ به درمان مورد استفاده قرار گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
سرطان ها/ گلیکوزیلاسیون / هاپتوگلوبین |
|
عنوان انگلیسی |
Study of Changes in Glycosylation of Haptoglobin in Ovarian and Breast Cancer Using High Performance Anion Exchange Chromatography with Pulsed Amperometric Detection & Lectin Binding Assay |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Accompany with quantitative changes in concentration of acute protein there are qualitative alterations in the carbohydrate moiety (glycosylation) of these proteins in different disease. Haptoglobin (Hp) is one of the human acute phase proteins that undergoes glycosylation changes in disease. There is evidence that glycosylation of Hp changes in ovarian cancer, rheumatoid arthritis and liver disease. In order to investigate changes in glycosylation of Hp in ovarian and breast cancer, Hp was extracted from sera of patients with these disease and also from healthy individuals. Monosaccharide composition of Hp was measured using High performance Anion Exchange Chromatography with Pulsed Amperometric Detection (HPAE PAD) system. To reveal more details of changes in glycosylation of Hp, interaction of cancer and normal Hp with different lectins were studied using Lectin Binding Assay (LBA). The results showed increased in fucose conttent of Hp in cancer, and also increased in branching of the glycan structure. Study of glycosylation changes of Hp in disease will help to improve our understanding of pathological processes involved. This may also provide a better disease maker that useful in diagnosis, prognosis and monitoring of disease. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Glycosylation / Haptoglobin / Lectins / Neoplasms |
|
نویسندگان مقاله |
محمد تقی گودرزی | mohammad taghi goodari
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-11-185-166&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|