|
علمی پژوهان، جلد 16، شماره 4، صفحات 21-27
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی میزان بلانکیت به عنوان یک افزودنی غیر مجاز در نان نانوایی های شهرستان همدان و ارزیابی خطر غذایی ناشی از آن |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: استفاده از مواد افزودنی نظیر بلانکیت با هدف افزایشکیفیت رنگ محصول به مواد غذایی و برای تخمیرو آمادهسازی زود هنگام خمیر نان در سالیان اخیر مورد توجه قرارگرفته است. هدف از این مطالعه تعیین و اندازه گیری غلظت بلانکیت در در نان تولید شده در نانوایی های شهر همدان و ارزیابیخطرناشیازمصرفآن در سال 1395 میباشد. مواد و روشها: تحقیق حاضر یک مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی با هدف تعیین میزان غلظت بلانکیت در نان های لواش، بربری و سنگک تولید شده در شهر همدان در سال 1395 بود. 85 نمونه در دو مرحله به طور تصادفی از تمامی نانوایی هاd فعال در شهر همدان جمع آوری شد. غلظت بلانکیت با توجه به دستورالعمل ISIRI با استفاده از اسپکتروفتومتر در 560 نانومتر تعیین شد. سپس برای ارزیابی ارزیابی ریسک مصرف نان حاوی بلانکیت، ارزش THQ (پتانسیل خطر) محاسبه شد. یافتهها: در 97 درصد نمونه های برداشتی بلانکیت وجود نداشت و بیشترین میزان بلانکیت در نان های لواش (3 درصد) بود. محاسبه شاخص THQ نشان داد (0/0041 =THQ) که مقدار آن کمتر از یک می باشد و مصرف نان با این غلظت هیچ خطری نخواهد داشت. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که افزودنی بلانکیت در فرآوری نان با توجه غظت های تعیین شده و حذف آن در اثر حرارت خطری برای سلامت مردم ندارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
بلانکیت، نان، همدان |
|
عنوان انگلیسی |
The Study of Blankit Concentration as an Unauthorized Additive in Hamadan Bakeries and Risk Assessment of Food Consumption |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Using additives such as Balnkit, to increasing the quality color of food and for the fermentation and early preparation of bread dough, has increased in recent years. The purpose of this study was to investigate the concentration of Blankit in Hamadan breads production and risk assessment of food consumption during 2016. Materials and Methods: In this descriptive-analytical study, Balnkit, concentration in breads produced in Hamadan in 2016 was determined. A total number of 85 samples were randomly collected from all bakeries in two steps. The concentration of Blankit was determined according to ISIRI guideline using spectrophotometer in 560 nm. Then for the evaluation of risk assessment of food consumption, the value of target hazard quotients (THQ) was calculated. Results: The Blankit was not found in 97% of samples and only 3% of samples (Lavash bread) have the Blankit. The calculation of the THQ index showed that value of THQ was 0.0041 whose value is less than 1 and the consumption of bread with this concentration will not endanger. Conclusions: The results of this study showed that the addition of Blankitin bread processing, with regard to the concentrations determined and eliminating it from bread due to the heat, does not pose a threat to the health of the people. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Blankit, Bread, Hamadan |
|
نویسندگان مقاله |
Ghorban Asgari - Associate Professor, Social Determinants of Health Research Center (SDHRC) and Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
Abdolmotaleb SeidMohammadi - Associate Professor, Social Determinants of Health Research Center (SDHRC) and Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
Javad Faradmal - Associate Professor, Department of Biostatics and Epidemiology, Faculty of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
Mohammad Jamil Moradi - Master of Environmental Health Engineering, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
Khadije Yari - Master of Environmental Health Engineering, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
http://psj.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-436-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/2494/article-2494-1034069.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم بهداشتی |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|