|
علمی پژوهان، جلد 17، شماره 4، صفحات 14-23
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره الکلی و آبی کارلا بر باکتری های اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: امروزه با افزایش مقاومت باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها، استفاده از گیاهان دارویی مورد استقبال قرار گرفته است. هدف تحقیق تعیین خواص آنتی باکتریال عصاره ی گیاه کارلا بر روی باکتری اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس به منظور بررسی خواص بازدارندگی و یافتن داروهای جایگزین است. مواد و روشها: در این تحقیق اثر ضدمیکروبی عصاره های آبی و الکلی گیاه کارلا روی اشریشیا کولی و استافیلوکوکوس اورئوس با استخراج عصاره گیاه به روش انتشار در چاهک انجام شده و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین گردید. یافتهها: حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اشریشیا کولی بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی برگ با میانگین mg/ml 62/5 و mg/ml 125 و استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی میوه با میانگین mg/ml 64 و mg/ml 64 نشان دادند. قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی برگ برای اشریشیا کولی mm 19 و قطر هاله عدم رشد عصاره الکلی میوه برای استافیلوکوکوس اورئوس mm 26/2 می باشد که تاییدکننده نتایج حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی است. حداقل غلظت مهارکنندگی اشریشیاکلی مربوط به عصاره الکلی برگ و حداقل غلظت کشندگی نیز مربوط به الکلی میوه بود. نتیجهگیری: نتایج برای استافیلوکوکوس از ترتیب عصاره آبی برگ < الکلی برگ= الکلی بذر= آبی میوه < الکلی میوه به لحاظ قدرت بازدارندگی رشد باکتری پیروی می کند. کمترین اثر ضدمیکروبی بر روی اشریشیاکولی مربوط به عصاره آبی میوه است. عصاره الکلی برگ و الکلی میوه کارلا خاصیت ضد باکتریایی برای اشریشیاکولی و استافیلوکوکوس اورئوس دارند و می توانند به عنوان یک جایگزین برای آنتی بیوتیک های تجاری مطرح باشند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Antibacterial Effect of Alcoholic and Aqueous Extract of Carla on Escherichia coli and Staphylococcus aureus |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Today, with increasingresistance of bacteria to antibiotics, the use of medicinal plants has increased. The aim of this study was to investigate the antibacterial properties of Carla extract on Escherichia coli and Staphylococcus aureus to investigate the inhibitory properties and to find alternative drugs. Materials and Methods: In this research, the antimicrobial activity of Carla inaqueous and alcoholic extraction on escherichia coli and staphylococcus aureus was performed by means of well diffusion method. Consequently, theinhibitory zone, MIC and MBC were determined. Results: MIC and Mbc for escherichia coli showed the highest sensitivity to alcoholic extract of leaf with mean of 62.5 mg/ml and 125 mg/ml and staphylococcus aureus showed the highest susceptibility to fruit alcoholic extract with mean of 64 mg / ml and 64 mg / ml. The diameter of the inhibition zone of the alcoholic extract of the leaf for E. coli is 19 mm and the diameter of the inhibition zone of the alcoholic extract of fruit for staphylococcus aureus is 2/26 mm, which confirms the results of MIC and Mbc. Minimum inhibitory concentration of E.coli was related to the alcoholic extract of leaf and the minimum concentration of fecundity was related to alcoholic beverage. Conclusions: Results for staphylococcus aureusac company from the order of aqueous extract of leaf |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
Shahriar Saeidian - Assistant professor of Biochemistry, Payame Noor University, Iran
Maryam Eslami - M.s of Biochemistry, Payame Noor University, Iran
Alireza Dashipoor - Assistant professor of Zahedan University of Medical Sciences, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
http://psj.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-590-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم پایه |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|