|
پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۲۶، شماره ۳، صفحات ۱۵۱-۱۵۷
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر ضد قارچی اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب (حاوی سرکه انگور و اسانس گل سرخ) بر کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا دابلینینسیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا پاراپسیلوزیس |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: کاندیدیازیس دهانی اغلب توسط کاندیدا آلبیکنس و سپس کاندیدا دابلینینسیس، کاندیدا پاراپسیلوزیس و کاندیدا گلابراتا ایجاد میشود. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد قارچی اسانس گل سرخ، دهانشویه مرکب (حاوی سرکه انگور (Grape Vinegar) و اسانس گل سرخ) و نیستاتین بر گونههای مختلف استاندارد کاندیدا انجام شد. مواد و روشها: مطالعه توصیفی حاضر در ارتباط با پنج سویه استاندارد گونههای مختلف کاندیدا انجام شد. اثرات ضد کاندیدایی گل سرخ و دهانشویه مرکب بر سویههای مختلف کاندیدا با استفاده از روشهای چاهکگذاری و میکرودایلوشن براث سنجیده شد. از نیستاتین نیز بهعنوان داروی کنترل مثبت استفاده گردید. یافتهها: نتایج آزمایش چاهکگذاری اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب برای سویههای کاندیدا آلبیکنس بهترتیب 17 و 6 میلیمتر و برای سایر سویههای کاندیدایی آزمایششده بهترتیب 15 و 0 میلیمتر بود. در آزمایش میکرودایلوشن براث، حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس گل سرخ (Rose Damascena) و دهانشویه مرکب برای کاندیدا آلبیکنس بهترتیب 8 و 6 میکروگرم بر میلیلیتر، برای کاندیدا دابلینینسیس 124 و 12 میکروگرم بر میلیلیتر، برای کاندیدا گلابراتا 31 و 12 میکروگرم بر میلیلیتر و برای کاندیدا پاراپسیلوزیس 62 و 25 میکروگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. بر مبنای نتایج، کاندیدا آلبیکنس حساسترین گونه کاندیدایی نسبت به اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب بود. نتیجهگیری: نتایج نشان دادند که اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب بهطور قابلملاحظهای موجب مهار رشد گونههای کاندیدایی ایجادکننده کاندیدیازیس دهانی میشوند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
اسانس گل سرخ، سرکه انگور، کاندیدیازیس دهانی |
|
عنوان انگلیسی |
Investigation of the Antifungal Effect of Rosa Damascena Essential Oil and Mixed Mouthwash (Grape Vinegar and Rosa Damascena essential oil) Against Candida albicans, Candida dubliniensis, Candida parapsilosis and Candida glabrata |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objective: Oral candidiasis is often caused by Candida albicans, followed by C. dubliniensis, C. parapsilosis, and C. glabrata. The present study aimed to investigate the antifungal effects of Rosa damascena (R. damascena) essential oil, mixed mouthwash of R. damascena essential oil and grape vinegar, as well as nystatin against various standard Candida species. Materials and Methods: This descriptive study was performed on 5 standard strains of various Candida species. The anti-Candida effects of R. damascena and mixed mouthwash against various Candida strains were assessed using well diffusion and broth macrodilution methods. Nystatin was utilized as a positive control drug. Results: The results of the well diffusion assay of R. damascena essential oil and mixed mouthwash were 17 and 6 mm regarding C. albicans strains, respectively, and 15 mm and 0 regarding other Candida strains, respectively. With respect to the results obtained from broth macrodilution test, the minimum inhibitory concentration of R. damascena essential oil and mixed mouthwash were found to be 8 and 6 µg/ml, 124 and 12 µg/ml, 31 and 12 µg/ml, as well as 62 and 25 µg/ml for C. albicans, C. dubliniensis, C. glabrata , and C. parapsilosis, respectively. Moreover, C. albicans was the most sensitive Candida species to R. damascena essential oil and the mixed mouthwash. Conclusion: The results showed that R. damascena essential oil and mixed mouthwash remarkably led to the inhibition of Candida species growth causing oral candidiasis. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Grape Vinegar, Oral Candidiasis, Rose Damascena |
|
نویسندگان مقاله |
زهرا امیری کارلادانی | Zahra Amiri Karladani
سید شجاع الدین شایق | Seyed Shojaedin Shayegh
سید محمد رضا حکیمانه | Seyed Mohammad Reza Hakimaneh
محمد مهدی نقی زاده | Mohammad Mahdi Naghizadeh
حجت اله شکری | Hojjatollah Shokri
علیرضا نائینی | Alireza Naeini Assistant Professor, Department of Parasitology and Mycology, School of Medicine and Traditional Medicine, Clinical Trail Research Center, Shahed University, Tehran, Iran استادیار، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی و طب سنتی، مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-11-213-5&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/126/article-126-2131139.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|