|
مهندسی بهداشت حرفه ای، جلد ۱۰، شماره ۱، صفحات ۹-۱۶
|
|
|
عنوان فارسی |
ارزیابی عملکرد ایمنی در یک صنعت غذایی مبتنی بر منطق فازی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: ارزیابی عملکرد ایمنی در یک محیط شغلی یکی از مهمترین گامها در استقرار یک شرایط ایمنی بهینه در یک سازمان میباشد. این مطالعه با هدف ارزیابی عملکرد ایمنی در یک صنعت غذایی طراحی و انجام شده است. روش: این مطالعه مقطعی در یک صنعت غذایی بزرگ و در سال 1400 انجام شده است. حجم نمونه در این مطالعه با استفاده از فرمول کوکران با دقت 05/0 برابر با 231 نفر محاسبه گردید. متغیرهای مورد مطالعه شامل دو گروه شاخصهای عملکردی کنشی (آموزش ایمنی، ارزیابی و کنترل ریسک) و واکنشی (نوع بروز حوادث، شرایط و اعمال ناایمن) و همچنین شاخص نهایی عملکرد ایمنی بود. محدوده عددی این شاخص 2/0 تا 5 بود. یافتهها: شاخص عملکرد ایمنی نهایی در این صنعت غذایی برابر با 76/1 ارزیابی گردید. نتایج نشان داد میزان شش گروه شاخص عملکرد ایمنی در این صنعت به ترتیب ارزیابی ریسک (01/4)، کنترل ریسک (93/3)، آموزش ایمنی (85/3)، نوع بروز حوادث (47/2)، اعمال ناایمن و (17/2)، شرایط ناایمن (05/2) برآورد شد. بعلاوه، از بین 32 شاخص مورد ارزیابی ، کمترین و بیشترین شاخص به ترتیب مربوط به تجهیزات ناایمن (13/0) و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (09/2) بود. نتیجهگیری: یافتههای مطالعه بیانگر این بود که میزان عملکرد ایمنی در این صنعت غذایی اگر چه نامطلوب نمیباشد، اما برای رسیدن به یک شاخص عملکرد ایمنی مطلوب بایستی در راستای شش گروه شاخصهای مورد ارزیابی و 32 شاخص مورد سنجش، اقدمات کاربردی و سودمند طراحی و اجرا گردد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ایمنی، ارزیابی عملکرد، صنعت غذایی، شاخص ایمنی. |
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of safety performance in a food industry based on fuzzy logic |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Evaluating safety performance in a work environment is one of the most important steps in establishing an optimal safety condition in an organization. This study was designed and conducted with the aim of evaluating safety performance in a food industry. Method: This cross-sectional study was conducted in a large food industry in 2021. The sample size in this study was calculated using Cochran's formula with an accuracy of 0.05 equal to 231 people. The studied variables included two groups of reactive (safety training, risk assessment and control) and reactive (type of accidents, unsafe conditions and acts) performance indicators, as well as the final safety performance index. The numerical range of this index was 0.2 to 5.0. Results: The final safety performance index in this food industry was evaluated as 1.76. The results showed the amount of six groups of safety performance indicators in this industry respectively were estimated, risk assessment (4.01), risk control (3.93), safety training (3.85), type of accidents (2.47), unsafe acts and (2.17), unsafe conditions (2.05). In addition, among the 32 evaluated indicators, the lowest and highest indicators were related to unsafe equipment (0.13) and use of personal protective equipment (2.09), respectively. Conclusion: The findings of the study indicated that although the level of safety performance in this food industry is not unfavorable, but in order to achieve a favorable safety performance index, practical and beneficial measures should be designed and implemented in line with the six groups of indicators and 32 indicators. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
safety, performance evaluation, food industry, safety index. |
|
نویسندگان مقاله |
محمد محمودی | Mohammad Mahmoudi
احمد سلطانزاده | Ahmad Soltanzadeh 0000-0002--
سمیرا قیاسی | Samira Ghiyasi
منا غفوریان | Mona Ghafourian
|
|
نشانی اینترنتی |
http://johe.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-404-10&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
ایمنی |
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|