علمی پژوهان، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی تاثیر برخی عوامل اجتماعی- اقتصادی بر رفتار تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان در طی شیوع کووید۱۹ (مطالعه موردی شهر مشهد)
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف بررسی­های مختلف نشان­ می­دهند که وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده بر روی تغذیه و رشد کودکان تاثیر می­گذارد. یکی از گروه­های آسیب­پذیر از بحران  کووید19، کودکان و نوجوانان هستند که با شناسایی نحوه و میزان آسیب­پذیری آن­ها از عوامل مختلف در دوران همه­ گیری، می­توان از میزان و شدت صدمات آن­ها کاست. مواد و روش­ها روش پژوهش پیمایشی و داده­ها از طریق پرسشنامه جمع­آوری شدند، روش نمونه­ گیری به صورت تصادفی ساده بود. جامعه آماری متشکل از افراد بین سن 10 تا 20 سال، ساکن در مشهد بود به نحوی که از هر سه منطقه درآمدی بالا، متوسط و پایین (بر اساس تقسیم­بندی حوزه­های درآمدی از سوی شهرداری مشهد) در نمونه به تعداد کافی حضور داشتند. تحلیل داده­ها با استفاده از مدل رگرسیون پروبیت انجام گرفت. یافته ­ها با افزایش تعداد اعضای خانوار، کمتر شدن مصرف مواد پروتئینی و مصرف میوه و سبزیجات مشاهده گردید. مستاجرین، افراد طبقه پایین درآمدی و دختران نیز به ترتیب نسبت به مالکین، دیگر طبقات درآمدی و پسران تاثیر بیشتری از کرونا گرفته­اند و کاهش بیشتری را در مصرف تجربه نموده­اند. در هر دو رگرسیون، متغیر نحوه تصرف محل سکونت نسبت به سایر متغیرها ضریب بزرگتری از لحاظ قدرمطلقی دارد و می­توان ادعا کرد که مستاجر و یا مالک بودن، بیشترین تاثیر را در مصرف دارد. نتیجه­ گیری با حمایت از مستاجران، خانوارهای با جمعیت زیاد و اقشار با درآمد پایین می­توان از زیان­های ناشی از کرونا کاست.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کووید19، تغذیه، سلامت، کودکان

عنوان انگلیسی Investigating the impact of some socio-economic factors on the nutritional behavior of children and adolescents during the outbreak of covid-19 (a case study of Mashhad city)
چکیده انگلیسی مقاله Introduction Various surveys show that the economic and social status of the family affects the nutrition and growth of children. One of the vulnerable groups from the Covid-19 crisis are children and teenagers, who can reduce the amount and severity of their injuries by identifying the manner and extent of their vulnerability to various factors during the epidemic. methods The survey research method and the data were collected through a questionnaire, the sampling method was simple random. The statistical population consisted of people between the ages of 10 and 20, living in Mashhad in such a way that a sufficient number of high, medium and low income areas (based on the division of income areas by Mashhad Municipality) were present in the sample. they had. Data analysis was done using probit regression model. Results With the increase in the number of family members, it was observed that the consumption of protein substances and the consumption of fruits and vegetables decreased. Renters, low-income class people and girls have also been more affected by Corona and have experienced a greater reduction in consumption than owners, other income classes and boys, respectively. In both regressions, the variable of how to occupy the place of residence has a larger coefficient in terms of absolute value than other variables, and it can be claimed that being a tenant or owner has the greatest impact on consumption. conclusion By supporting tenants, households with a large population and low-income groups, the losses caused by Corona can be reduced.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Covid-19, nutrition, health, children

نویسندگان مقاله حسین مشک آبادی مهاجر | Hossein Moshkabadi Mohajer
University of Ferdowsi, Mashhad
دانشگاه فردوسی،

مصطفی سلیمی فر |


احمد سیفی |



نشانی اینترنتی http://psj.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1079-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم بهداشتی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات