پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۵۶-۶۲

عنوان فارسی شناسایی سریع باکتری کمپیلو باکتر ژژونی بر اساس واکنش PCR و ارزیابی حساسیت و اختصاصیت آن
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کمپیلوباکتر ژژونی از عوامل اصلی و شایع مسمومیت غذایی در انسان است. شناسایی سریع و اختصاصی این باکتری نقش مهمی در تشخیص و درمان عفونت ایفا می‌کند. هدف از این مطالعه طراحی واکنش PCR اختصاصی به منظور شناسایی کمپیلو باکتر ژژونی می‌باشد. روش کار: در این مطالعه تجربی ژن اکسیدو ردوکتاز از باکتری کمپیلو باکتر ژژونی جهت شناسایی سریع و اختصاصی این باکتری انتخاب گردید. پرایمرهای اختصاصی جهت این کار، طراحی و خصوصیات آن توسط نرم افزارهای بیو انفورماتیکی بررسی گردید. DNA باکتری با روش فنل کلروفرم استخراج شد. اختصاصیت روش طراحی شده، با استفاده از 6 گونه باکتری بررسی شد. حساسیت واکنش PCR با روش تهیه سریال رقت از ژنوم باکتری محاسبه شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که پرایمر طراحی شده کاملاً اختصاصی ژن اکسیدوردوکتاز باکتری کمپیلو باکتر ژژونی بوده و پس از انجام PCR تک باند 167 جفت بازی تکثیر می‌شود. این پرایمر با ژنوم دیگر گونه‌های باکتریایی جفت نمی‌شود. حد تشخیص این واکنش 5 پیکوگرم از DNA ژنومی باکتری می‌باشد. نتیجه گیری: روش بهینه شده در این مطالعه روشی سریع، حساس و اختصاصی به منظور تشخیص کمپیلو باکتر می‌باشد. به منظور تأیید نتایج این مطالعه، تشخیص باکتری کمپیلو باکتر ژژونی در نمونه‌های مواد غذایی توصیه می‌شود
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Rapid Detection of Campylobacter jejuni by Polymerase Chain Reaction and Evaluation of its Sensitivity and Specificity
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Campylobacter jejuni is one of the most common causes of food poising in humans. Rapid and specific detection of these bacteria has an important role in diagnosis and treatment of infection. The aim of this study was to design a specific PCR for the detection of Campylobacter jejuni. Methods: In this experimental study, oxidoreductase gene from the Campylobacter jejuni was selected for rapid and specific detection. For this purpose, specific primers were designed and charecterized by bioinformatics software. Bacterial genome was extracted by phenol-chloroform method and PCR was optimized to obtain a specific product. Specificity of the designed reaction was investigated using six bacterial species. The sensitivity of the PCR reaction was calculated by the serial dilutions method. Results: The designed primer was specific to oxidoreductase gene of Campylobacter jejuni and after optimization, a unique 167-bp band was amplified. This primer was specific to Campylobacter jejuni and did not show any cross reaction with other bacterial genomes. The detection limit of this reaction was 5 pg of genomic DNA. Conclusions: The optimized PCR used in this study was a rapid, sensitive, and specific method for detection of Campylobacter jejuni. For confirmation of this method, detection of C. jejuni from food samples is proposed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی رضییی | a razei
bqiyatallah university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله عج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)

رحیم سروری | r sorouri
bqiyatallah university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله عج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)

حسین آقاملایی | h aghamollaei
bqiyatallah university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله عج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (Baqiyatallah university of medical sciences)

میرلطیف موسوی | sl mousavi
shahed university
دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)


نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-11-615-10&slc_lang=other&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات