پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۱۹۵-۲۰۲

عنوان فارسی بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی پوست انار بر روی تشکیل بیوفیلم حاصله از باکتری سودوموناس آئروجینوزا
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: میکروارگانیسم ها می توانند در اثر عوامل مختلف به دور یکدیگر جمع شده و تشکیل توده زیستی به نام بیوفیلم را دهند که باعث افزایش مقاومت آنها نسبت به شرایط نامساعد محیطی و بیوسایدها می شود. از استراتژی های مقابله با بیوفیلم استفاده از ترکیبات مختلف گیاهی است. ثابت شده که عصاره گیاهانی همچون انار، تمشک و اسانس بابونه دارای اثر ضدبیوفیلمی می باشند. این مطالعه با هدف تعیین اثر غلظت های مختلف عصاره پوست انار بر روی تشکیل بیوفیلم باکتری سودوموناس آئروجینوزا انجام گرفت. روش کار: در این مطالعه تجربی میزان اثر ضد بیوفیلمی، میزان درصد کاهش تشکیل بیوفیلم و کینتیک رشد باکتری سودوموناس آئروجینوزا در تیمارهای مختلف به روش میکروتیتر پلیت و رنگ سنجی با کریستال ویوله اندازه گیری شد. همچنین میزان تشکیل بیوفیلم به روش میکروسکوپی نیز مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده های بدست آمده حاصل از قرائت دستگاه الایزا با نرم افزار SPSS در سطح 05/0 انجام شد. نتایج: یافته ها نشان داد که در تمامی تیمارها در شش ساعت اول باکتری قادر به تولید بیوفیلم نبوده است. میزان بیوفیلم تشکیل شده در تیمار 12 ساعت غلظت های g/mL 01/0و 05/0 متوسط بود. در تیمارهای 18 و 24 ساعته غلظت g/mL 001/0 عصاره پوست انار به ترتیب تاثیر بازدارندگی تشکیل بیوفیلم متوسط و قوی مشاهده شد. نتیجه نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که مدت زمان در معرض قرار گرفتن باکتری ها با تشکیل بیوفیلم و درصد کاهش تشکیل بیوفیلم رابطه مستقیمی دارد که می تواند ناشی از فازهای متفاوت رشدی باشد. مطالعه کینتیک رشدی نیز مشخص کرد که در اکثریت تیمارها تا زمان حدود 15 ساعت رشد افزایشی و پس از آن به دلیل تاثیرگذاری تیمارهای متفاوت به صورت کاهشی بوده است. تیمارها پس از 18 ساعت بیشترین تاثیر را در تشکیل بیوفیلم داشته اند. در همین راستا نتایج درصد کاهش تشکیل بیوفیلم نیز نشان داد که در 18 ساعت بیشترین کاهش رخ داده است. نتایج اسلایدهای میکروسکوپی نیز کاملا تأیید کننده موارد فوق بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انار ، بیوفیلم ، سودوموناس آئروژینوز ، کینتیک رشد

عنوان انگلیسی Study on Hydro-Alcoholic Extract Effect of Pomegranate Peel on Pseudomonas aeruginosa Biofilm Formation
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Microorganisms form biomass as biofilm in response to many factors, in order to adapt to hostile extracellular environments and biocides. Using different herbal compounds are of those strategies to deal with biofilm. It has been proved that plants extracts such as pomegranate, raspberry and chamomile essential oils have anti-biofilm effects. This study aimed to evaluate the effect of different concentrations of black peel pomegranate ex-tract on Pseudomonas aeruginosa biofilm formation. Materials & Methods: In this experimental research the anti-biofilm effect, reducing the amount of biofilm formation and growth kinetics of Pseudomonas aeruginosa in different treatments was measured by microtiter and plate colorimetric crystal violet method. Biofilm formation was also examined using a microscope. Statistical analysis of data obtained from the reading of the ELISA was performed using SPSS software, P value 0.05. Results: Findings of this study showed that bacteria cannot form any biofilm in first 6 hours of incubation, in all treatments. The amount of biofilm formation after 12 hours in 0.01 and 0.05 g/ mL treatments were medium. Among treatments, after 18 and 24 hours of incubation 0.001 g/ mL concentration of pomegranate peel extract had medium and strong inhibitory effect on biofilm formation, respectively. Conclusion: Results of this study showed that biofilm formation and biofilm reduction percent-age is directly related to the duration of exposure of bacteria that could be due to the different phases of growth. Growth kinetics study also revealed that in the majority of treatments the growth was incremental up to about 15 hours and decrement afterwards due to the effective-ness of different treatments. After 18 hours, treatments have greatest influence on biofilm formation. The foregoing has been fully confirmed by the results of microscopic slides.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Biofilms , Kinetics , Pomegranate , Pseudomonas aeruginosa

نویسندگان مقاله رضا حبیبی پور | reza habibipour


لیلا مرادی حق گو | leila moradi haghgou



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات