|
پزشکی بالینی ابن سینا، جلد 21، شماره 4، صفحات 277-285
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی عصاره های الکلی گل و ریشه گیاه سیاه گینه روی برخی باکتری های بیماریزای انسانی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه و هدف: با افزایش اطلاع افراد از عوارض جانبی خطرناک آنتی بیوتیک های سنتتیک، میزان تقاضا برای جایگزینی طبیعی این داروها افزایش پیدا کرده است. هدف از این مطالعه تعیین خواص آنتیاکسیدانی و ضد باکتریایی عصارههای ریشه و گل گیاه دارویی سیاه گینه (Dendrostellera lesserti) علیه برخی باکتری های بیماریزای انسانی است. روش کار: در این مطالعه تجربی گیاه سیاه گینه در سال 1392 از استان همدان جمع آوری گردید. پس از شناسایی، عصاره ها به روش خیساندن تهیه شدند. اثرات ضدباکتریایی به روش انتشار چاهک در آگار ، MIC ( به روش رقت لوله ای) و MBC بررسی شدند. خواص آنتی اکسیدانی به روش DPPH و میزان فنول و فلاونوئید به ترتیب به روش فولین سیو کالتو و آلومینیوم کلرید اندازه گیری شدند. نتایج توسط نرم افزار SAS 9.2 در سطح احتمال 0.05 آنالیز آماری شدند. نتایج: بیشترین هاله بازدارندگی با قطر 0.66± 21.33 میلی متر در کشت باکتری سالمونلا تیفی در برابر عصاره متانولی ریشه مشاهده گردید. MIC و MBC عصاره ریشه در مقایسه با گل کمتر بود. عصاره متانولی گل در غلظت 0.8 میلی گرم بر میلی لیتر بیشترین درصد مهار رادیکال آزاد را داشت. بیشترین میزان فنول و فلاونوئید مربوط به عصاره متانولی ریشه به ترتیب برابر mgGAE/g 111.8± 2.69 و mgQ/g 2.25 ±0.35 بود. نتیجه نهایی: بر اساس نتایج بدست بدست آمده بخش های گل و ریشه گیاه سیاه گینه دارای ترکیباتی با خواص آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Investigation of Antibacterial and Antioxidant Activities of Alcoholic Extracts of Flower and Root of Dendrostellera Lesserti on Some Human Pathogenic Bacteria |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction & Objective: With increasing the information about the dangerous side effects of synthetic antibiotics , the demand for natural alternative of these drugs has increased. The purpose of this study is to investigate the antibacterial and antioxidant properties of root and flower extracts of the medicinal plant of Dendrostellera lesserti against some human pathogenic bacteria. Materials & Methods: In this experimental study, Dendrostellera lesserti was collected from Hamadan province in 2013. After identification, the extracts were prepared by maceration method. Antibacterial activities were determined by the agar well diffusion method, MIC (serial dilution method) and MBC. Antioxidant properties by DPPH method and amount of phenolic and flavonoid were measured by Folin-ciocalteu and aluminum chloride methods , respectively. The data were analyzed using sas software version 9.2 (P< 0.05). Results: The largest growth inhibition zone with diameter of 21.33±.66 mm was seen in Salmonella typhi culture against root methanolic extract. MIC and MBC of root extract was lower in comparison with flower. Methanolic extract of flower in at concentration of 0.8 mg/ml had the highest scavenging percentage of free radical. The higher amount of phenol and flavonoid was related to methanol extract of root, 111.8±2.69 mgGAE/g and 2.25±0.35 mgQ/g, respectively Conclusion: According to the obtained results, the root and flower methanolic extracts of Dendrostellera lesserti contain compounds with antibacterial and antioxidant properties. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
mostafa alamhulu -
sonbol nazeri -
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-41&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|