|
پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۵۸-۶۵
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر پخت مکرر بر رنگ سرامیک های دندانی و رنگ پذیری آنها در مواجهه با محلولهای رنگ زا |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه هدف: انطباق رنگ بین رستوریشن های دندانی و دندانهای طبیعی یکی از شایع ترین مشکلات کلینیکی است. علیرغم انتخاب دقیق رنگ، رنگ نهایی سرامیک های دندانی ممکن است تحت تاثیر پروسه ساخت از جمله تعداد پخت قرار گیرد. همچنین ثبات رنگ نیز یک فاکتور مهم جهت موفقیت طولانی مدت رستوریشن های سرامیکی از لحاظ کلینیکی می باشد. اطلاعات کمی در مورد تغییر رنگ رستوریشن های سرامیکی تحت تاثیر نوشیدنی های رنگ زا مانند قهوه وجود دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر پخت مکرر و نوع سیستم سرامیکی بر روی ثبات رنگ سرامیک های دندانی در مواجه با نوشیدنی قهوه می باشد. روش کار: دراین مطالعه تجربی آزمایشگاهی تعداد 90 دیسک (با قطر 10 میلی متر، core با ضخامت 0.5 میلی متر و پرسلن پوشانندۀ با ضخامت 1.5 میلی متر) برای سه سیستم سرامیکی [یک نمونه متال - سرام و دو نمونه تمام سرام (IPS , Zirconia)] فراهم می شود (هر سیستم 30 دیسک). هرسیستم بر اساس تعداد پخت (3و 5 و7 بار) به سه گروه تقسیم می شوند سپس بعد از پختهای مکرر، نصف هر گروه در آب مقطر قرار می گیرند و نصف دیگر در قهوه (n=5). رنگ هر دسته قبل و بعد از پختهاو قرارگیری در محلول ها توسط دستگاه colorimeter انداره گیری می شود .شاخص های استاندارد l*a*b و تغییرات رنگ (ΔE) آنالیزمی شوند. (ΔE) با استفاده از فرمول ½ ΔE= (ΔL2 +Δb2 + Δa2) محاسبه می شود. از اندازه گیری مکرر ANOVA جهت آنالیز داده ها و از تست Tukey HSD برای مقایسه آنها استفاده می شود. نتایج: تغییر رنگ سرامیکها تحت تاثیر تعداد پخت (3و 5 و7) (P < 0.005) و نوع سیستم سرامیکی (P < 0.005) می باشد. همچنین اثر متقابل تعداد پخت و نوع سرامیک نیز از لحاظ آماری معنی دار است (P=0.000). با افزایش تعداد پخت ΔE بیشتر می شود ولی فقط برای سیستم IPS بین پخت 5-3 از لحاظ کلینیکی مشخص است (ΔE > 3) . متوسط تغییرات ΔE در بین پخت های پایین تر (5-3) نسبت به پخت های بالاتر (7-5) بیشتر می باشد.نوشیدنی ها و اثر متقابل آن با تعداد پخت و سیستم سرامیکی ،تغییر رنگ مشخصی از لحاظ آماری ایجاد نکردند. نتیجه نهایی: نوع سیستم پرسلن و تعداد پخت بر رنگ سرامیک های تست شده موثر هستند. نوشیدنی قهوه تغییر محسوسی بر رنگ نهایی ایجاد نکرد(ΔE< 3). |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ترمیم دندان ، ثبات رنگ ، سرامیک ها ، قهوه |
|
عنوان انگلیسی |
The ٍٍEffect of Repeated Firings on the Color of Dental Ceramics and Their Color Stability Submitted to Colored Solution |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction & Objective: Color matching between restoration and natural teeth is a common clinical problem. Despite careful shade selection, color of the restoration may be affected by fabrication procedures such as number of firing. Moreover, color stability is an important factor to ensure the long-term clinical success of ceramic restorations. There is a lack of information about color change of ceramic restoration affected by colored beverages, such as coffee colorants. The purpose of this study was to evaluate the effects of repeated firings and type of ceramic system on the color stability of dental ceramic exposed to a coffee beverage. Materials & Methods: In an experimental in vitro study, ninety disc-shaped specimens (10 mm in diameter with 0.5 mm core thickness and 1.5 mm dentin veneering thickness) from three ceramic system(PFM, IPS Empress 2, Zirconia-based) were made .Each system, based on the number of firings(3,5,7) was divided into 3 groups, then after repeated firings , half of each group was immersed in distilled water and another half in coffee (n=5) .Color readings were determined with a colorimeter before and after firings and immersion in solutions, and L*, a*, and b* coordinates and total color variation (ΔE) were analyzed. ΔE was calculated using the formula ΔE* = [(ΔL*)2 + (Δa*)2 + (Δb*)2 ]1/2 . A repeated measure ANOVA was used to analyze the data. The Tukey HSD test were performed for multiple comparisons (α=0.5). Results: The ΔE values of the ceramic system were affected by the number of firings (3, 5, 7) (P< 0.005) and the type of porcelain system (P< 0.005). Significant interactions were present among the number of firings and the type of porcelain system (P=0.000). An increase in the number of firings produced an increase in the ΔE values but only for IPS system, the number of firings (3-5) was clinically significant (ΔE > 3). The average ΔE values were higher for those with less firings (3-5) than for those with more firings (5-7). The beverages and it’s interaction by the number of firings and type of porcelain system did not cause significant changes statistically (P> 0.005). Conclusion: The type of porcelain system and number of firings affected the color of the ceramic material tested. Coffee beverage did not produce any perceptible changes on the final color (ΔE< 3). |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Ceramics , Coffee , Color Stability , Dental Restoration |
|
نویسندگان مقاله |
بیژن حیدری | bijan heydari
فریبرز وفایی | fariborz vafaee
علی ترکان | ali torkan
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-167&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|