پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۳۸-۴۳

عنوان فارسی طراحی روشی ساده با راندمان بالا برای تخلیص پروتئین‌های عمده سفیده تخم مرغ با استفاده از کروماتوگرافی تعویض یون
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: سفیده‌ی تخم مرغ حاوی چهار پروتئین پرمقدار است که استفاده‌های متعددی دارند. در مطالعه‌ی حـاضر روشـی ســاده و مناسب برای تـخلیص ایــن پـروتئین‌ها بر پایه‌ی کروماتو‌گرافی تـعویض یون طراحی و اجرا گردید. روش کار: در این مطالعه تجربی سفیده با تغییر pH از مـواد نامحلول جـدا گردید. عصـاره‌ی حاصل طی دو مرحله کروماتوگـرافی تعویض یون به تـرتیب در ستون‌های کربوکسی متیل سفـارز و دی اتیل آمینو اتیل سفارز تفکیک گردید. خلوص و بازدهی هر پروتئین با کمک الکترفورز و تعیین درصد آن نسبت به پروتئین تام نیز تعیین گردید. نتایج: این پژوهش نشان داد که خلوص اوآلبومین، او‌ترانسفرین، اوموکوئید و لیزوزیم به ترتیب 97، 97، 85 و بیش از 99 درصد و بازدهی آنها به ترتیب 98، 98، 95 و 99 درصد می‌باشد. نتیجه نهائی: بازدهی و خلوص بالا، تکرار‌پذیری و قابلیت انجام در مقیاس کم یا زیاد از نکات مثبت این روش محسوب می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تخلیص ، سفیده تخم مرغ ، کروماتوگرافی تعویض یون

عنوان انگلیسی A Simple and Efficient Method for Purification of Egg White Major Proteins Using Ion Exchange Chromatography
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Egg white contains four high-quantity proteins which have numerous applications. In this research, a simple and efficient method for the purification of those proteins was designed and performed based on ion exchange chromatography. Materials & Methods: In this experimental study egg white was initially separated from insoluble substances by acidic pH. The resulting extract was isolated after two steps of ion exchange chromatography using CM-Sepharose and DEAE-Sepharose columns, respectively. Purification degree and yield of each fraction were analyzed by electrophoresis densitometry. Results: The results showed that purification degrees of ovalbumin, ovotransferrin, ovomucoid and lysozyme were 97, 98, 85 and 99 percent and their yields were 98, 98 95 and 99 percent, respectively. Conclusion: High yields, reproducibility and feasibility on low or high scales are considered as the strengths of this method.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Egg White , Ion Exchange Chromatography , Purification

نویسندگان مقاله شمسی ویسی | shamsi veisi


علی مصطفایی | ali mostafaie


زهیر محمد حسن | zahir mohammad hasan



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-349&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات