پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۳۷-۴۰

عنوان فارسی بررسی اثرات قرص سیر بر روی چربیهای سرم
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف : دربرخی مطالعات نشان داده شده است که فرآورده های سیر تاثیر بسزایی در کاهش چربیهای خون دارند. از طرفی فرهنگ ایرانی، بطور سنتی اعتقاد خاصی به داروهای گیاهی و تاثیر سیر در پایین آوردن چربی خون دارد. بنابراین جا دارد در این زمینه بررسی و ارزیابی بیشتری انجام گیرد. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین اثر قرص سیر در میزان کلسترول توتال،کلسترول LDL، کلسترول HDL و تری گلیسرید سرم انجام گرفت. روش کار: مطالعه حاضر به صورت کار آزمایی بالینی و به طور تصادفی با یکی از روشهای درمانی طرح (مصرف قرص سیر یا رژیم درمانی ) انجام شد. طی 2 ماه بیماران گروه سیر، روزانه 3 قرص سیر مصرف نموده و بیماران گروه رژیم درمانی، طبق دستور روش رژیم غذایی کم چرب که شامل منع مصرف روغن جامد،کره، و سایر لبنیات چرب و نیز مصرف گوشت قرمز به میزان حداکثر دو جلسه در هفته ومصرف تخم مرغ به میزان حد اکثر یک عدد در هفته بود را رعایت کردند. پس از اتمام دوره، آزمایش دیگری از بیمار به عمل آمده و مقادیر جدید کلسترول توتال، کلسترول LDL ،کلسترول HDL و تری گلیسرید سرم مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج: دو گروه مورد مطالعه از نظر میانگین سن ،فراوانی جنس و میزان کلسترول توتال، کلسترول LDL، کلسترول HDL و TG اولیه اختلاف معنی دار آماری نداشتند. در گروه مصرف کننده قرص سیر، میانگین کلسترول توتال از mg/dl 251.1 به mg/dl 221.8 و کلسترول LDL از mg/dl 181.1 به mg/dl 157.6 کاهش یافت. اما در گروه رژیم درمانی، اختلاف مشاهده شده از لحاظ آماری معنی دار نبود . در دو گروه مورد مطالعه، میانگین TGو کلسترول HDL قبل و بعد از درمان تغییر چشمگیری پیدا نکرد . نتیجه نهایی: نتیجه اینکه با توجه به کاهش 15% کلسترول توتال و کاهش 12% LDL کلسترول، مصرف قرص سیر نسبت به رژیم درمانی صرف، اثر بیشتری در کاهش کلسترول خون بیماران مبتلا به هیپرکلسترولمی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله افزایش چربی خون ، سیر

عنوان انگلیسی Evaluation the Effect Garlet Tablet on Serum Lipid Profile
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Some investigators reported significant effect of garlic on serum cholesterol reduction. In addition, Iranian culture has specific belief on herbs and garlic in this regard. Our goal in this study was to evaluate the effect of garlet tablets on serum lipid profile. Materials & Methods: Sixty patients were randomly divided into two groups for evaluation of the effect of garlic on their lipid profile. The first group was low fat regimen group and the second was garlet tablet regimen group. Total cholesterol, LDL cholesterol, HDL cholesterol and triglyceride levels were measured in both groups. Then, after two months of these regimens administration, these items were measured again and were compared. Results: Mean age, sex and baseline initial lipid levels were similar in both groups. Total cholesterol and LDL cholesterol levels were decreased significantly in the garlic regimen group (in spite of non significant reduction in the other group). Triglyceride and HDL levels were not changed significantly in both regimen groups. Conclusion: Garlet tablet administration has more significant reductive effect on cholestrol level than low cholesterol diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Garlic , Hyperlipidemia

نویسندگان مقاله فرزاد امامی | farzad emami


بهشاد نقش تبریزی | behshad naghsh tabrizi



نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-437&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات