پزشکی بالینی ابن سینا، جلد 10، شماره 4، صفحات 47-50

عنوان فارسی اثر زردچوبه ، هل و زنجبیل بر روی واکنش گلیکه شدن آلبومین بصورت In vitro
چکیده فارسی مقاله  دیابت ملیتوس یکی از شایعترین بیماریها در جوامع بشری است که مقابله با عوارض ناشی از آن هزینه هنگفتی را به سیستم درمانی تحمیل می نماید. مهمترین و شاخص ترین علامت کلینیکی آن افزایش قند خون می باشد که منجر به گلیکه شدن پروتئینهای مختلف بدن می گردد که این امر باعث تغییر ماهیت ، ساختمان و عملکرد بیوشیمیایی آنها می شود. یکی از راههای احتمالی درمان دیابت ملیتوس، کاهش یا مهار این واکنش است. بنظر می رسد که استفاده از افزودنیهای غذایی مانند زردچوبه ، هل و زنجبیل در این راه مفید و موثر باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تأثیر ترکیبات فوق بر روی واکنش گلیکه شدن آلبومین بصورت in vitro می باشد. بدین منظور در حضور غلظتهای مختلف هریک از این ترکیبات ، واکنش گلیکه شدن آلبومین بصورت in vitro انجام شد و با روش تیوباربیتوریک اسید مورد سنجش قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که افزودنیهای مورد مطالعه در غلظتهای سه گانه g/dl 1 ،g/dl 0.2 و g/dl 0.1 دارای اثر مهاری بر واکنش گلیکه شدن آلبومین می باشند و در این میان ، زنجبیل در غلظت g/dl 1 دارای بیشترین مهار بود (78 درصد). ترتیب اثرات ترکیبات فوق ، بدین صورت است: زردچوبه > هل > زنجبیل نتایج این مطالعه نشان داد که ترکیبات فوق باعث کاهش واکنش گلیکاسیون آلبومین می گردند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت شیرین ، زردچوبه ، زنجبیل ، گلیکاسیون آلبومین ، هل

عنوان انگلیسی The Effect of Turmeric , Cardamom and Ginger on in vitro Albumin Glycation
چکیده انگلیسی مقاله Diabetes mellitus is one of the most common disease in the world that imposes a tremendous health and societal burden whether that burden is measured in terms of sickness , use of health systems resources or costs. Hyperglycemia is the most important clinical sign of diabetes leading to glycation of the various proteins in the body that leads to change in their nature , structure and biochemical activity. One of the probable methods in the treatment of diabetes mellitus is decrease or inhibition of this reaction. It seems that Turmeric , Cardamom and Ginger are useful for this purpose. The main goal of this research is to determine the effect of above agents on in vitro albumin glycation. In the presence of various concentration of these agents , albumin was glycated and evaluated using TBA method. Results showed that these food additives have inhibitory effects on albumin glycation reaction with the concentraction of 1 g/dl , 0.2 g/dl and 0.1 g/dl. Among these agents , Ginger had the most inhibitory effect (78%) with the concentration of 1 g/dl. The sequence of effect is : Ginger > Cardamom > Turmeric These findings showed that these agents decrease albumin glycation reaction.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله nasrin sheikh -

mohammad reza safari -

khosro mani kashani -

maliheh araghchian -

fatemeh zeraati -

seyyed mansour malakooti -


نشانی اینترنتی http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-570&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات