|
پزشکی بالینی ابن سینا، جلد ۳، شماره ۲، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر مصرف چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم بیماران هیپرکلسترولمیک |
|
چکیده فارسی مقاله |
این پژوهش به منظور بررسی اثر مصرف فیبر چغندر قند بر میزان لیپیدهای سرم 18 مرد و 11 زن مبتلا به هیپرکلسترولمی با میانگین سنی 7/5± 2/50 سال انجام گرفت. این افراد به بیماری دیگری (بویژه دیابت) مبتلا نبودند. روش تحقیق تجربی متقاطع (Cross over) بود که طی 10 هفته و در سه مرحله اجرا گردید. در مرحله اول 13 بیمار روزانه 20 گرم فیبر چغندر قند همراه با 80 گرم آرد گندم به صورت نان به مدت چهار هفته دریافت نمودند. در همین مدت 16 بیمار دیگر روزانه 100 گرم آرد گندم به صورت نان مصرف می کردند. در مرحله دوم (مرحله استراحت) همگی بیماران دو هفته از رژیم غذایی پیش از بررسی پیروی نمودند. در مرحله سوم جای دو گروه تعویض گردید و به بیمارانی که در مرحله نخست نان گندم مصرف کرده بودند نان حاوی الیاف چغندرقند و به گروه دیگر نان گندم به مدت چهار هفته داده شد. میزان کلسترول تام ، تری گلیسرید ، کلسترول HDL- و کسترول -LDL بیماران پیش از بررسی و سپس هر دو هفته یک بار تا پایان پژوهش اندازه گیری شد. یافته های بدست آمده براساس آزمون T-test و Paired T-Test محاسبه و مقایسه گردید. طی این مطالعه میزان کلسترول تام سرم پس از دو و چهار هفته مصرف فیبر چغندرقند به ترتیب 8% (01/0P<) و 5/12% (005/0P<) و سطح کلسترول LDL بترتیب 4/9% (05/0P<) و 7/15% (005/0P<) کاهش یافت .تأثیر فیبر چغندرقند بر کاهش نسبت کلسترول تام به کلسترول HDL پس از دو هفته 6/10% (05/0P<) و در پایان هفته چهارم 17% (005/0P<)بود. تأثیر مصرف الیاف چغندر قند بر مقدار کلسترول HDL و تری گلسیرید سرم در این بررسی اندک است. همچنین تغییرات فراسنج های یاد شده تحت تأثیر نان گندم نیز ناچیز می باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
افزایش کلسترول خون / فیبر چغندرقند/ لیپیدها – خون |
|
عنوان انگلیسی |
The Effect of Beet Fiber on Serum Lipids of Hypercholesterolemic |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The purpose of study was to evaluate the effect of 20 grams sugar beet fiber consumption on serum lipid of 29 hypercholestrolemic patients (11 females and 18 males) with mean age of 50.2+5.7 years, were recruited in a 10 weeks crossover study. The subjects were assigned in to two groups (group I and II with 13 and 16 subjects irrespectively). The trial was performed in two phases (4 weeks each, with a 2 week wash out period). In each phase, 100 gr of one of the two different kinds of bread, ie wheat bread. (W.B) and beet fiber containing bread (B.F.C.B.), was added to the ordinary diets of the participant. Serum triglyceride, Total –HDL and LDL- C Levels were determined once at the beginning of the study, and then, at 2 WK intervals. The results showed that (B.F.C.B) ingestion caused 8% (P< 0.01) and 12.5% (P< 0.005) reduction n serum Total-C levels at the end of 2nd and 4th weeks, respectively. The serum LDL-C levels also decreased to 9.4% (P< 0.05) and 15.7% (P< 0.005) at the end of 2nd and 4th weeks, respectively. The reduction of Total – C / HDL – C ratio were 10.6% (P< 0.05) and 17% (P< 0.05) at the end of 2nd and 4th weeks respectively. The results indicated that (B.F.C.B) consumption did not have any statistically significant effects on HDL-C and triglyceride levels during the study period. The above indicators did not change significantly in (W.B) – consumption group. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Beet Fiber / Hypercholesterolemia / Lipids- Blood |
|
نویسندگان مقاله |
فروغ اعظم طالبان | forough azam taleban
محسن تقی زاده | mohsen taghizadeh
ناصر ولایی | naser valaei
|
|
نشانی اینترنتی |
http://sjh.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-11-2-620&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|